Notícies

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acollirà les propostes artístiques del Pati Cultural 2024

Foto : La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acollirà les propostes artístiques del Pati Cultural 2024

L'esdeveniment, organitzat per la corporació, tindrà lloc del 17 al 19 de maig i comptarà amb vuit actuacions per a tots els públics

S'inaugura, en aquesta edició, l'Espai de Mostra, un nou espai per apropar els creadors als programadors

El Pati Cultural 2024 tindrà lloc a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona durant el cap de setmana del 17 al 19 de maig. 

Novament i coincidint amb Girona, Temps de Flors, la Diputació organitza aquest esdeveniment amb la voluntat d'oferir una bona programació escènica, en la qual tenen cabuda diferents manifestacions artístiques com la música, el teatre.

Aquest cop el programa consta de vuit actuacions de les disciplines artístiques: música i teatre, gratuïtes i per a tots els públics, que es duran a terme al pati de la Casa de Cultura. Són propostes escèniques i musicals de les comarques gironines a les quals la corporació dona suport.

Com a novetat del Pati Cultural 2024 s'obre l'Espai de Mostra per donar suport a la producció i exhibició i per presentar projectes culturals emergents als programadors de les comarques gironines.

Dins l'espai de mostra, el divendres 17 de maig al matí tindrà lloc una taula rodona en què es presentaran quatre companyies: l'Associació Grop amb l'espectacle Sempreviva, La Sola Teatre amb Invents, la Cia. Per Nassos amb El gran circ i el Projecte I.G.L.U. amb La brúixola dels desitjos

També s'hi presentaran les companyies Associació del Gremi Teatral i de l'Humor amb Lift, Cobosmika Company amb Fools, Última Vértebra amb Cove i Verena Kuenzel amb Wunderbar.

Pel que fa a les activitats programades al Pati Cultural, començaran el mateix divendres a la tarda amb el grup Genni Knows, liderat per Genni Frias, i el seu espectacle, El moment.

El dissabte 18 de maig hi haurà tres actuacions programades. La música de Sotrac amb Herència, el seu tercer disc; el grup musical Bivac, un dels grups emergents amb més projecció actualment, i el Col·lectiu La Moderna, que mostrarà alguns dels seus projectes educatius de referència: la Girona Marxing Band i La Moderna Big Band.

El diumenge 19 de maig hi haurà quatre actuacions més. La companyia El Galliner presentarà una reflexió sobre el futur amb l'espectacle Spoiler. Babaflow & B Lion oferiran la seva música, que fusiona diversos gèneres, incloent-hi el rap, el rap en català, el dancehall i l'afrobeat, entre altres. El grup musical de pop alternatiu català Mapapi actuarà amb el seu espectacle Calfreds. Finalment, l'escola universitària ERAM presentarà Mostra de veu, un espectacle que sorgeix de l'assignatura d'interpretació i veu del centre.

Tota la programació i la informació detallada de les diferents activitats es pot consultar al web https://paticultural.ddgi.cat/.
 

Documentació

Cartell Pati 2024 24/04/2024