Notícies

Girona Excel·lent participa aquesta setmana en el 37è Salón Gourmets Madrid, conjuntament amb el clúster Food Retail

Foto : Girona Excel·lent participa aquesta setmana en el 37è Salón Gourmets Madrid, conjuntament amb el clúster Food Retail<

Set empreses del segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona exposaran els seus productes en un esdeveniment de referència del sector

Des d'aquest dilluns al matí i fins dijous vinent, Ifema Madrid acollirà la 37a edició del Salón Gourmets Madrid, una de les principals fires d'alimentació i begudes de qualitat d'Europa i un dels referents mundials en productes d'alta gamma. Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, hi és present en una participació agrupada amb el clúster Food Retail de Catalunya. 

Les dues entitats hi han pres part amb un estand conjunt tot sumant forces per tenir-hi una representació destacada i, d'aquesta manera, donar suport a la promoció nacional i internacional del sector de l'alimentació de qualitat gurmet de Catalunya. A aquesta primera jornada, hi ha assistit la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró.

A l'estand, s'hi han fet una exposició i un tast de productes de les empreses participants, i s'hi han mantingut reunions amb possibles compradors tant nacionals com internacionals. Les empreses expositores de Girona Excel·lent són les següents:

  • Can Bech, elaboradora de melmelades i confitures naturals, gelees, chutneys, salses mediterrànies i fruites confitades en almívar
  • Collverd, elaboradora de productes derivats de l'ànec
  • Mooma, productora i elaboradora de derivats de la poma (sucs i sidres)
  • Tegust, elaboradora de tes i infusions d'autor, ecològiques i de proximitat
  • Embotits Costabona, elaboradora d'embotits i patés
  • Trias, elaboradora de galetes
  • A Mar, elaboradora de productes derivats del mar i cervesa

L'empresa Alemany, productora de torrons i mels, és expositora del clúster Food Retail. 

 

Sobre l'esdeveniment

El Salón Gourmets Madrid compta amb una trajectòria de trenta-sis edicions, amb xifres creixents i un esperit netament comercial. És la plataforma més visitada i, com a esdeveniment, aplega professionals nacionals i internacionals del sector gastronòmic dels àmbits de la restauració, l'hostaleria, la distribució, el càtering i el comerç especialitzat. És l'única fira d'Europa dedicada als productes de delicadeses; per tant, és una oportunitat exclusiva que tenen les empreses d'exhibir els seus aliments i begudes de qualitat i posicionar-los en altres mercats.

Més de dos mil expositors presenten els seus productes gurmet en els cinc pavellons d'Ifema Madrid, entre els quals hi ha olis, vins, conserves, fumats, dolços, formatges i cereals, entre altres. En total, més de 55.000 productes, que convertiran Madrid en la capital de la gastronomia durant quatre dies amb més de 100.000 compradors. 

En aquesta ocasió el Salón Gourmets reforça el seu caràcter internacional, amb productes de països d'arreu d'Europa (Alemanya, Àustria, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia, Grècia, Holanda, Itàlia, Noruega, Portugal, Suïssa i Ucraïna, amb un espai cedit per l'organització) i també de la resta del món, com ara Argentina, Canadà, Xina, Costa Rica, Estats Units, Iran, Japó, Mèxic, Perú, Tailàndia i Marroc, que serà el país d'honor.