Notícies

La Diputació de Girona, en l'ordenació episcopal i l'inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona

Foto : La Diputació de Girona, en l'ordenació episcopal i l'inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; els vicepresidents Pau Presas, M Àngels Planas i Jordi Camps, i els diputats Nil Papiol i Joan Plana, han representat la corporació en l'acte d'ordenació episcopal i l'inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona.

La Catedral de Girona s'ha omplert de gom a gom la tarda de diumenge, durant la cerimònia, que ha estat presidida per l'arquebisbe de Tarragona, el gironí Joan Planellas, i concelebrada juntament amb el nunci apostòlic d'Espanya, Bernardito C. Auza; l'arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis J. Argüello; l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella; l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, i l'administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer.

També hi han participat, entre d'altres, la resta de bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense; la majoria de preveres de la diòcesi de Girona; abats i abadesses de monestirs de Catalunya, de la resta de l'Estat i d'altres parts d'Europa, i les comunitats cistercenques de Poblet i Solius. 

Així mateix, hi ha assistit nombroses autoritats i representants del món civil, cultural, social, acadèmic i dels cossos de seguretat: el senador, Joan Bagué; l'alcalde i la vicealcaldessa de Girona, Lluc Salellas i Gemma Geis; la presidenta del Parlament, Anna Erra; la diputada Marta Madrenas; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral; el subdelegat del Govern espanyol, Pere Parramon; el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, entre d'altres.

A la cerimònia hi ha assistit més d'un miler de fidels d'arreu de la diòcesi de Girona i també de l'arxidiòcesi de Tarragona, d'on és originari el nou bisbe, alguns dels quals per raons d'aforament han hagut de seguir la cerimònia des d'una pantalla gegant a l'exterior de la Catedral. 

La cerimònia ha estat retransmesa per Internet des del web del Bisbat de Girona; per ràdio: Ràdio Estel i Ràdio Maria i per televisió: Banyoles Televisió, Empordà Televisió, Olot Televisió, Televisió Costa Brava, Televisió de Girona i La Selva TV. La retransmissió per televisió ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona i ha anat a càrrec d'ICMEDIA i Televisió de Girona.

Amb motiu d'una ordenació episcopal és tradició en l'Església dissenyar un senyal heràldic que reflecteixi el ministeri del futur bisbe. En el cas del nou bisbe de Girona, fra Octavi Vilà, l'escut heràldic conté elements de la diòcesi de Girona i de l'orde del Cister, de la qual forma part. Pel que fa al lema episcopal, ha escollit «Sigues al capdavant per servir», traducció de l'expressió llatina præsis ut prodes, de sant Bernat de Claravall (Tractat sobre la Consideració, III, 2).