Notícies

La segona Setmana del Benestar i la Salut inclou cinc dies d'activitats i tallers gratuïts en diferents punts de Girona

Foto : Fotos: M. Millan

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha intervingut en la inauguració institucional

El Centre Cultural La Mercè de Girona ha acollit aquest dilluns al matí la jornada inaugural de la segona Setmana del Benestar i la Salut, que organitza l'Associació Contra el Càncer a Girona. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut, s'han programat fins divendres, 12 d'abril, una sèrie de tallers i activitats gratuïts per posar en relleu la importància de cuidar la salut d'un mateix per prevenir malalties. 

En aquest sentit, i segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el risc de patir un càncer pot reduir-se fins al 50 % amb la promoció d'hàbits saludables com l'exercici físic, una alimentació equilibrada o l'abstenció del consum de tabac. 

A l'acte hi han intervingut la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig; la regidora de Salut i Benestar Emocional de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch; la subdirectora regional a Girona del Departament de Salut de la Generalitat, Lluïsa Mas, i la vicepresidenta de l'Associació Contra el Càncer a Girona, Julieta de Masdevall.

La vicepresidenta Maria Puig ha subratllat la necessitat d'apostar per un «estil de vida actiu i saludable» i n'ha destacat el paper de la Diputació a través de Dipsalut: «Ja tenim més de tres mil persones apuntades al nostre Programa d'Activitat Física, una màquina de fer salut que permet millorar el benestar físic, mental i emocional dels habitants de la demarcació. I també hem posat en marxa l'Observatori Social, Ambiental i de Salut per compartir dades de salut i benestar de la població de la demarcació». 

Prèviament s'ha llegit el «Manifest per a la qualitat de vida», que ha comptat amb el suport de diverses entitats i col·legis professionals, entre els quals hi ha la Diputació de Girona. Tots es comprometen a promoure i visibilitzar la importància d'adoptar hàbits saludables tant físics com emocionals com a millor forma de prevenció de malalties com el càncer. 

La jornada s'ha tancat amb el taller «Voluntariat amb el cor. El voluntariat com a font de satisfacció emocional», a càrrec d'Elena Garcia, tècnica territorial d'Aurora (Federació Catalana de Voluntariat), i Gemma Borrell i Mireia Romero, coordinadores de voluntariat de l'Associació Contra el Càncer a Girona. 

Les activitats de la segona Setmana del Benestar i la Salut es desenvoluparan a diferents espais de la ciutat de Girona com la Casa de Cultura, el Centre Cívic del Barri Vell, la plaça Catalunya i el Centre Cívic Santa Eugènia. Les inscripcions es poden fer en el lloc web oficial de l'Associació contra el Càncer a Girona.

Totes les propostes estan dissenyades per oferir un espai on es pugui compartir, aprendre i viure el dia a dia amb salut, oferint informació contrastada científicament a càrrec de reconeguts professionals de diferents àmbits com la nutrició, el descans i l'activitat física.