Notícies

Arrenca a Figueres la 22a edició del MICFootball, amb la participació de 412 equips i 8.000 futbolistes d'arreu del món

Foto : Fotos: Adrià Fontanet / Albert Geli / MICFootball

El diputat i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava, Jordi Masquef, intervé en la inauguració a l'estadi de Vilatenim

El torneig internacional de futbol base es disputarà fins diumenge a quaranta municipis de les comarques gironines

La 22a edició del MICFootball (MIC - Mediterranian International Cup) s'ha posat en marxa aquest dimecres al matí. El torneig internacional de futbol base es disputarà fins diumenge, 31 de març, en cinquanta-sis camps de quaranta municipis d'arreu de les comarques gironines. 

La inauguració ha tingut lloc a l'estadi de Vilatenim, a Figueres, i ha comptat amb la intervenció de l'alcalde i alhora diputat i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la cap de la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, i el president de l'Agrupació Esportiva MICFootball, David Bellver. 

El tret de sortida l'ha donat el partit de la categoria cadet (U16) entre la UE Figueres i el Liverpool anglès. Posteriorment, hi ha hagut la desfilada amb els abanderats dels equips participants per la gespa i els parlaments de les autoritats. L'acte s'ha tancat amb el FC Barcelona - CP Sarrià de categoria infantil (U14). Les graderies de l'estadi s'han omplert amb la presència de 7.000 persones. 

En la seva intervenció, Jordi Masquef ha destacat: «El MIC és un element tan consolidat i arrelat al territori que ja s'ha convertit en un element significatiu més de la nostra Setmana Santa. A la Diputació de Girona, sempre li hem fet costat i l'any passat vam prolongar-ne el suport fins a l'edició del 2026 per l'impacte econòmic que genera al territori i perquè projecta internacionalment la Costa Brava i tota la demarcació».

Enguany l'esdeveniment comptarà amb la participació més elevada de la seva història, amb més de 8.000 futbolistes i 412 equips procedents de 39 països dels cinc continents. Els jugadors i jugadores es repartiran en nou categories en funció de la seva edat, des de l'U12 fins a l'U19. 

 

Un torneig repartit pel territori

Les finals de les nou categories i, per primera vegada, també del MICIntegra (enfocat a persones amb diversitat funcional) es dividiran entre Figueres i Palamós durant el cap de setmana. Les altres seus són Bàscara, Begur, Caldes de Malavella, Calonge i Sant Antoni, Cassà de la Selva, Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró, Castelló d'Empúries - Empuriabrava, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, l'Escala, la Bisbal d'Empordà, la Jonquera, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Monells, Mont-ras, Palafrugell, Pals, Quart, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vidreres i Vilablareix. Les poblacions de Breda, Celrà, Maçanet de la Selva i Vilamalla són les quatre novetats d'enguany.

Després de més de dues dècades, el MICFootball s'ha consolidat com un autèntic bressol de futbolistes. Hi ha participat un ampli ventall de jugadors que actualment competeixen a l'elit. És el cas de Leo Messi, Neymar, Lamine Yamal, Dani Carvajal, Casemiro, Marcus Rashford, Joao Felix, Mohamed Salah, Pedri, Dani Olmo, Theo Hernández, Gavi, Nico González, Coutinho, Pau Torres, Sergio Reguilón, Pablo Fornals, Marcelo i Juan Mata, entre d'altres.