Notícies

Conclou amb èxit la formació en benestar animal organitzada pels Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega) de la Diputació de Girona

Foto : Fotografia: Semega

Es tracta d'una formació sobre el benestar dels animals en les explotacions de boví destinada al personal de les granges 

S'ha organitzat simultàniament a Olot i a Monells, per donar cabuda a més quantitat d'alumnes

Les places ofertes s'han emplenat i ja hi ha demanda per a noves edicions

Semega, Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada de la Diputació de Girona, ha organitzat dues edicions simultànies del curs oficial de benestar animal en explotacions de boví, una formació que des d'enguany és obligatòria per a tot el personal que treballi amb aquesta espècie. 

La nova normativa en les granges de boví exigeix coneixements específics de benestar animal. El Departament d'Acció Climàtica i Agenda Rural ofereix aquesta formació en línia, però Semega ha decidit organitzar-la en format presencial, atesa la preferència per aquest format manifestada per la majoria de socis, i ho ha fet en dues edicions per poder satisfer la necessitat del sector.

El curs s'ha ofert a Olot i a Monells per arribar a un volum més gran d'interessats, distribuïts per la província de Girona. Ha constat de quatre sessions teòriques i una de pràctica. L'han impartida investigadors de l'IRTA i veterinaris de Semega, la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà i els Serveis Veterinaris CB. 

Aquest dimecres s'ha posat punt final a la formació amb un examen en què els alumnes han hagut de demostrar els coneixements adquirits per obtenir el certificat oficial. 

Les seixanta places ofertes es van exhaurir i ja hi ha demanda per a noves edicions, que Semega té encarrilades pel novembre, una època on baixa la feina al camp i això permet als ramaders tenir més disponibilitat per formar-se.

Semega continua apostant per la formació continuada del sector agroramader amb l'objectiu d'aconseguir-ne una millora constant i tecnificada.

Semega 
Els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega) de la Diputació de Girona es van crear l'any 1970 per donar suport al sector ramader de les comarques gironines mitjançant activitats d'assessorament tècnic, de desenvolupament tecnològic i de formació i divulgació. 

Actualment Semega és una entitat pública empresarial que disposa d'una unitat d'experimentació i de pràctiques a la finca Camps i Armet, a Monells, on efectua tasques de control lleter i impulsa la millora genètica del boví gironí mitjançant un programa de testatge de braus dut a terme en col·laboració amb altres centres de diferents comunitats autònomes. També fomenta les races autòctones, com ara la ripollesa en oví.