Notícies

Girona a Cappella presenta la programació amb una dotzena de propostes culturals

Foto : Girona a Cappella presenta la programació amb una dotzena de propostes culturals

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha intervingut en la presentació, que ha tingut lloc aquest matí a Girona

L'esdeveniment es durà a terme de l'11 al 19 de maig coincidint amb Temps de Flors

Aquest matí s'ha presentat la programació de la dotzena edició del festival internacional Girona a Cappella, que tindrà lloc de l'11 al 19 de maig a Girona, coincidint amb Temps de Flors.

Durant la presentació hi han intervingut Quim Ayats, segon tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, i Pau Marquès, director del festival Girona a Cappella 2024.

Girona a Cappella, l'únic festival d'aquest gènere a tot l'Estat espanyol, portarà a diversos escenaris algunes de les formacions referents en l'àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. 

El festival ha situat Girona dins el circuit europeu de la música a cappella i és una parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere, així com una visita obligada per al públic amant de la bona música. Girona a Cappella és una proposta cultural de primer ordre, diferencial, internacional, en què prevalen l'excel·lència i la qualitat artística. A més, al festival també hi tenen cabuda els nous valors del gènere, amb actuacions de cors i formacions a cappella gironines i d'arreu del país.

El francosenegalès Faada Freddy, per primer cop a la ciutat, portarà a l'Auditori de Girona una proposta que ha triomfat a França, ha omplert espais mítics com l'Olympia de París i ha aconseguit grans aforaments arreu del país veí. Garanteix una proposta carregada de dinamisme, ritme i moviment. 

Com és habitual, per l'escenari principal de la plaça de la Independència hi passaran formacions vocals de la ciutat i les comarques gironines, del país, estatals i internacionals. D'aquí destaca la presència dels nord-americans T.3, una formació única que està triomfant a les xarxes socials i que a Girona farà la seva primera actuació a Europa. També hi tornaran els «Raps al banc» i l'exhibició dels finalistes de l'última edició d'«El rap dona de menjar», una competició de vocalistes de rap (Mc) de les comarques gironines que fa anys que es fa a la ciutat de Girona. Amb la recaptació d'aquesta competició, de caràcter benèfic, es recullen aliments per a persones i col·lectius desfavorits de Girona i Salt. 

Per altra banda, a l'auditori Viader de la Casa de Cultura es podrà gaudir del concert de l'excel·lent Cor Albada de l'agrupació Cor Madrigal, i un any més Girona a Cappella tornarà a programar un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel, emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors. Aquest concert, degut a l'èxit dels darrers anys i a la limitada capacitat d'aforament, enguany serà amb entrada de 5 €      en comptes de la taquilla inversa habitual. Igualment, la totalitat de la recaptació anirà destinada a la conservació d'aquest monestir mil·lenari. Per Temps de Flors Girona respira a cappella!

En paraules del diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, «ens sentim orgullosos, perquè fa més d'una dècada que comptem amb aquest festival, que ha posat Girona en un lloc d'honor del circuit europeu de la música a cappella». 

«A més, des de la Diputació de Girona, treballem per impulsar la cultura com a bé essencial. La ciutadania s'ha de poder desenvolupar íntegrament, i això comporta que també es desenvolupi en relació amb la seva capacitat d'accedir a la cultura i de formar-ne part activa. I l'accés a la cultura és sinònim de benestar. Cal, per tant, prioritzar-la com a element de consum social. Per això a la Diputació de Girona estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival», ha afegit Jordi Camps.

Documentació