Notícies

Inauguració de les instal·lacions de la Creu Roja Girona, que ha ampliat la seu

Foto : Inauguració de les instal·lacions de la Creu Roja Girona, que ha ampliat la seu

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la diputada d'Acció Social i Igualtat de la Diputació, Maite Tixis, participen en l'acte i en la descoberta d'una placa commemorativa

Aquest dimecres, la Creu Roja ha inaugurat la remodelació de les instal·lacions de la seva seu a Girona. 

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la diputada d'Acció Social i Igualtat de la Diputació de Girona, Maite Tixis, i ha anat a càrrec de la presidenta de la Creu Roja a les comarques de Girona, Carme Campeny; el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; la presidenta de la Creu Roja Espanyola, María del Mar Pageo, i el secretari de la Creu Roja a les comarques de Girona, Josep Domènech. També ha comptat amb l'assistència d'Albert Bramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona; Helga Nuell, directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, i representants de les assemblees locals, voluntaris, socis i personal laboral.

El local de la Creu Roja a Girona, que està situat al carrer de Bonastruc de Porta, número 13, acull l'assemblea local i provincial a la ciutat. La reforma integral ha permès ampliar seixanta metres quadrats més _fins a arribar als cent seixanta metres quadrats totals_ els espais dedicats a l'atenció directa, a aules de formació i a sales de reunió.

Les obres realitzades milloren l'accessibilitat de l'edifici i representen una clara millora en tots els aspectes funcionals, de seguretat i de confortabilitat per a un millor desenvolupament de les tasques humanitàries i una millor atenció a les persones. Les noves instal·lacions han habilitat els espais de serveis i dependències, que eren originals de mitjan anys setanta.

Pel president de la Diputació, «és molt important per la nostra societat saber que una entitat com la Creu Roja de Girona segueix endavant amb el voluntariat i les diferents entitats que li han donat suport mitjançant donacions particulars o públiques. Gràcies a totes elles, durant aquest segle i mig d'història, la Creu Roja, i en concret la Creu Roja de Girona, ha pogut treballar per la dignitat de les persones del nostre entorn, per protegir-les i recuperar-les en situacions de vulnerabilitat, ja sigui en emergències, socors, conflictes armats, o bé en desastres naturals o crisis econòmiques, i ha estat present en grans fets socials i històrics».

«Aquestes noves instal·lacions poden facilitar un treball tan feixuc, i alhora remarquen la grandesa de l'organització humanitària a favor dels més vulnerables i en pro del compromís històric de l'entitat. I només em resta destacar el treball diari en l'àmbit local i la vostra capacitat de sacsejar consciències per poder fer, entre tots, un món millor.»