Notícies

Arriba la Setmana Cultural del Conservatori de Música de la Diputació de Girona amb prop de setanta activitats diferents

Foto : Arriba la Setmana Cultural del Conservatori de Música de la Diputació de Girona amb prop de setanta activitats difere

Del 19 al 25 de febrer, el Conservatori atura les classes per donar pas a tota mena d'activitats adreçades a l'alumnat i també al públic en general 

La cloenda tindrà lloc el diumenge 25 de febrer, a les 12 hores, amb un concert a l'Auditori de Girona a càrrec de les bandes dels conservatoris de Girona i Vila-seca 

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha presentat aquest matí la Setmana Cultural amb la participació del diputat de Cultura, Jordi Camps, i la directora acadèmica del Conservatori, Anna Cassú.

Del 19 al 25 de febrer tindran lloc un total de seixanta-set activitats, de les quals vuit s'adrecen a tota la ciutadania. D'aquesta manera, el Conservatori de Girona vol tenir «més presència a la ciutat», alhora que vol «apropar-se a la gent tenint en compte que la música és important i ens ajuda a treure un somriure», ha manifestat el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, aquest matí en la roda de premsa. 

Per altra banda, la directora acadèmica del Conservatori, Anna Cassú, ha destacat aquest obertura del Conservatori a la ciutadania com un dels objectius principals d'aquesta Setmana Cultural. En aquest sentit, Cassú s'ha referit a les vuit activitats amb què el centre obre les portes a tots els públics:

Dilluns 19 de febrer (19 h, aula 0), conferència a càrrec de Mar Medinyà, «La creació musical de les dones del nord de la Mediterrània». La xerrada s'inclou dins l'assignatura «La música clàssica en clau femenina», impartida per la professora M. Àngels Bronsoms amb l'objectiu de recuperar la figura de moltes dones compositores que sovint han quedat en l'oblit. 

Dimecres 21 de febrer (17.30 h, aula B0), petit concert de percussió a càrrec del professor de percussió del Conservatori Sebastià Bel. 

Dijous 22 de febrer (18 h, aula B0), concert inaugural del nou clavicèmbal, a càrrec de Mireia Ruiz i Eva del Campo, professores de clavicèmbal dels conservatoris de Girona i Badalona respectivament. En aquest sentit, Anna Cassú ha remarcat la voluntat de la Diputació de Girona i del Conservatori de «donar suport a la música antiga», i ha afegit que el Conservatori de Girona és el «centre referent de la música antiga juntament amb l'ESMUC». 

Dijous 22 de febrer (19 h, aula magna de la Casa de Cultura), concert de Lieder en català, amb motiu del 150 aniversari del naixement de Joaquim Pena. 

Dijous 22 de febrer (19 h, aula B10), concert de violes, a càrrec d'alumnes dels conservatoris de Girona i Manresa.

Divendres 23 de febrer (19 h, aula 0), concert «Escapada al Milà del Renaixement», a càrrec d'alumnes de guitarra i corda polsada de grau professional. 

Dissabte 24 de febrer (9.30 h, aula 0), àgora de musicoterapeutes, a càrrec de l'Associació Catalana de Musicoteràpia. 

Diumenge 25 de febrer (12 h, sala Xavier Montsalvatge, Auditori de Girona), concert a càrrec de les bandes dels conservatoris de Girona i Vila-seca. 

A mes d'obrir-se a la ciutadania, el Conservatori sobretot vol fer sortir de la monotonia els nois i noies del centre «sense que deixin d'aprendre i perquè hi vegin més enllà de la música», ha explicat Anna Cassú. Per això, durant tota aquesta setmana s'aturaran les classes i es donarà pas a classes magistrals amb professors externs, que donaran «una visió diferent» a l'alumnat, a més de conferències. En aquest cas, les famílies tenen també la possibilitat d'assistir-hi i aprofundir en temes d'interès com les sortides professionals o les tècniques d'estudi. Pensant també en les relacions amb altres centres, la directora acadèmica ha destacat la xerrada adreçada als alumnes d'orgue,  «Les possibilitats creatives de l'hiperorgue», a càrrec de Carles Viarnès, que tindrà lloc a La Marfà. 

En un altre àmbit, l'alumnat tindrà la possibilitat d'assistir al taller «Músics als fogons», impartit per M. Àngels Bronsoms, que els parlarà del talent culinari de compositors com Rossini o Verdi, o del que bevien a casa de la família Bach. Durant el taller també recrearan el pastís que Viena va dedicar a Clara Wieck, coneguda com Clara Schumann, amb motiu d'una gira que va fer a la capital austríaca. 

El taller de tubs musicals (boomwhackers) per als més petits o la percussió per a no percussionistes són també formes de conèixer la música des d'altres vessants. Per això Anna Cassú ha destacat que aquesta setmana permet «fer activitats fora del currículum». Aquí s'inclouen també el taller «Rumba ka tumba» per a alumnes de guitarra o el taller d'interpretació teatral per a cantants. Els concerts per als infants, com «Saxolàndia», a càrrec del saxofonista David Salleras, o el «Conte musical amb tenora i tible», que presentaran els professors Oriol Ollé i Conrad Rafart, són una manera divertida de presentar els instruments als més petits. 

Tot plegat reuneix una gran varietat d'activitats que permeten que «gent de fora del Conservatori pugui veure què es fa dins les parets d'aquest edifici», tal com ha afirmat el vicepresident quart, Jordi Camps, que ha assegurat que «aquesta Setmana Cultural serà un èxit».
 

WEB RELACIONAT https://cmg.cat/

Documentació

SetmanaCultulal2024 12/02/2024