Notícies

Un centenar de treballs es presenten als XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Foto : Un centenar de treballs es presenten als XV Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Els guardons estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

La beca dels Premis Carles Rahola, que convoca l'Ajuntament de Girona per fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, ha rebut quatre propostes

La cerimònia d'entrega dels premis tindrà lloc el dijous 29 de febrer, a les vuit del vespre, a l'Auditori de Girona

La quinzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha rebut, en el conjunt de les seves categories, cent treballs, presentats per cent vuit participants. Les xifres fan d'aquesta edició una de les més concorregudes de la història dels Rahola: és la cinquena tant en nombre de treballs com de participants. 

La categoria a la qual s'han presentat més treballs ha tornat a ser la de fotografia de premsa, amb trenta-tres treballs presentats per onze professionals, seguida de molt a prop per la categoria de premsa: vint-i-nou treballs, molts escrits col·lectivament i amb un total de quaranta-tres periodistes.  

En tercer lloc se situa el Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio, al qual es presenten disset programes realitzats per vint-i-nou professionals. Cal remarcar que aquesta és l'edició amb més treballs en aquesta categoria. En televisió s'han doblat tant els treballs com els participants de l'edició anterior: de cinc s'ha passat a deu treballs i deu participants. 

La categoria de comunicació institucional ha rebut sis propostes elaborades per set persones. Les categories amb menys participació han estat, en aquesta ocasió, les d'informació digital  i de projecte de comunicació periodística, amb tres treballs realitzats per cinc professionals, i dues candidatures presentades per tres participants, respectivament. 

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura. Totes les categories estan dotades amb 1.000 euros, llevat del Premi al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.  

El resum de les xifres de participació d'aquesta edició dels premis és el següent: 

  • Fotografia: 33 treballs d'11 autors
  • Premsa: 29 treballs de 43 autors
  • Ràdio: 17 treballs de 29 autors
  • Televisió: 10 treballs de 10 autors
  • Comunicació institucional: 6 treballs de 7 autors
  • Informació digital: 3 treballs de 5 autors
  • Projecte de comunicació periodística: 2 treballs de 3 autors 


La beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, dotada amb 3.000 euros, vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme i la comunicació a les comarques gironines. Hi poden participar tant periodistes col·legiats com estudiants universitaris que estiguin realitzant el projecte de final del grau o màster i, en aquesta edició, s'hi han presentat quatre candidatures.

Els noms dels guanyadors dels XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local i de la beca dels Premis Carles Rahola es faran públics en el transcurs de l'acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 29 de febrer, a les vuit del vespre, a l'Auditori de Girona. 

 

XII  Setmana dels Rahola

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, la Universitat de Girona i l'Ajuntament de la ciutat, estan preparant la XII Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. S'està treballant en una programació de màxima qualitat que inclourà un grapat d'actes, oberts a tothom, centrats en la comunicació i l'actualitat, i que es presentarà a principis del mes de febrer.