Aquesta comissió, que es reuneix periòdicament, fa la seva primera trobada a Girona amb l'objectiu d'enfortir el vincle amb el territori
Aquest divendres s'ha reunit a la seu de la Diputació de Girona la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya. Aquesta reunió té lloc per primera vegada a Girona, i s'anirà fent a les diferents demarcacions.
El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha donat la benvinguda als membres de la Comissió, a la qual han assistit el director general de la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, Jaume López; la subdirectora general de la Subdirecció de Transparència i Grups d'Interès, Olinda Anía; el responsable de projectes estratègics i transversals de la Subdirecció General de Participació Ciutadana, Pablo García; la responsable de comunicació de la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, Mercè Romagosa; la diputada delegada de l'Àrea de tecnologies de la informació i la comunicació de la Diputació de Tarragona, Maria Teresa Mariné, i el responsable de continguts i director de la Fundació Transparència i Bon Govern de l'Associació Catalana de Municipis, Lluís Corominas; el director del Consorci AOC, Santi Gallardo, i el subdirector del Consorci AOC, Miquel Estapé; la cap de l'àrea de Coneixement i Tecnologia, Eva Guijarro; la secretària de la Secretaria d'Administració i Funció Pública, Alicia Corral; i tècnics de l'àrea de Transparència de la Diputació de Girona.
La reunió, en la qual han participat també representants d'altres diputacions, de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l'Ajuntament de Barcelona s'ha pogut seguir a través de videoconferència.
La Diputació de Girona forma part de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya des del 2015, any en què es va crear. La Xarxa representa un marc de col·laboració estable creat per tal de facilitar el compliment de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, als més de 2.200 ens que componen l'Administració local de Catalunya.
Actualment, la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya funciona amb diversos grups de treball que tracten matèries molt diverses, com ara temes de transparència, de publicitat activa, de participació ciutadana, de bon govern o de formació dirigida als ens locals. A més, facilita el coneixement i l'intercanvi de recursos jurídics, tecnològics i de formació.