Notícies

Inauguració de les obres d'adequació de la nau de llevant per museïtzar el Sindicat El Parral de Capmany

Foto : Fotos: M. Millan

El vicepresident segon, Albert Piñeira, va participar en l'acte i també va fer un recorregut pels carrers del municipi on s'han fet actuacions que han comptat amb el suport de la Diputació de Girona

Coincidint amb la Festa Major, Capmany va organitzar aquest diumenge una sèrie d'actes per inaugurar diferents obres que s'han portat a terme al municipi i que han comptat amb la contribució econòmica de la Diputació de Girona. Hi van participar l'alcalde, Joan Fuentes; el vicepresident segon, Albert Piñeira; la directora dels Serveis Territorials d'Administració Local a Girona, Maria Josep Porta, a més de regidors i veïns.

L'actuació més important ha estat l'adequació de la nau de llevant del Sindicat El Parral per convertir-la en museu i centre d'interpretació del vi. Des que va assumir la titularitat de l'espai arran de la dissolució de la junta rectora de l'antiga cooperativa l'any 2010, l'Ajuntament ha anat remodelant l'equipament per fases amb l'objectiu de convertir-lo en un dels eixos vertebradors de la vida social de Capmany. 

El Parral consta de tres naus. La més antiga, la de ponent, fa temps que actua com a agrobodega, i la central es va remodelar el 2017 per acollir actes i esdeveniments d'àmbit municipal. Ara s'ha adequat la nau que faltava, la de llevant. 

El pas següent serà convertir El Parral en un espai que repassi la història i la realitat de la Denominació d'Origen Empordà. El projecte ja està redactat i està pendent d'aprovació i licitació posterior. Sota el nom de Vi-Vent, aprofitarà part de les antigues tines de la cooperativa per enllaçar, mitjançant una passarel·la accessible per a persones amb mobilitat reduïda, diferents sales que explicaran, de manera interactiva, el relat del centre expositiu. 

«Capmany és un municipi de molta tradició vinícola i, durant molts anys, va tenir activa la cooperativa agrícola de vi més antiga de l'Alt Empordà. Per tant, té tot el sentit del món que aquest espai aculli aquest projecte, que tindrà l'esperit capmanyenc, però que abraçarà tota la comarca i pot convertir-se en un nou element de dinamització econòmica i cultural de la comarca», va exposar el vicepresident Albert Piñeira, que va subratllar: «La Diputació ha estat al vostre costat i hi continuarà sent per poder tirar endavant projectes tan engrescadors i necessaris per a les comarques gironines». 

Millores de serveis en diferents carrers

Prèviament, van visitar diferents carrers del municipi (Vilarnadal, Hospital, Centre i Darnius), que han estat objecte de reformes integrals. Principalment, la renovació de les xarxes d'aigua potable i de clavegueram. Aprofitant aquestes actuacions, els carrers s'han pavimentat de nou i s'hi han soterrat els cables de les línies de baixa tensió, així com les xarxes telefònica i d'enllumenat.

A més, per afavorir l'accessibilitat, s'hi han suprimit les barreres arquitectòniques i les voreres són al nivell de la calçada. Queden delimitades únicament per la diferència de materials. 

El vicepresident segon, Albert Piñeira, també va signar al llibre d'honor de Capmany, a l'Ajuntament.