La gestió de les ocupacions irregulars en l'àmbit local

Destinataris

La sessió està orientada al personal tècnic i administratiu, als càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals i a les entitats de la demarcació de Girona que tinguin relació amb l'àmbit de l'habitatge.

 

Objectius

Davant la manca d'habitatge que pateix l'administració i la situació actual d'emergència habitacional, la proliferació de les ocupacions irregulars està afectant cada cop més a la gestió dels ajuntament i consells comarcals.

L'objectiu d'aquesta jornada consisteix en donar eines als ajuntaments de les comarques gironines per fer front a les situacions d'ocupacions irregulars d'habitatge tenint en compte les motivacions que han portat a l'ocupació.

En aquesta jornada s'exposaran les diferents vies d'actuació davant d'una ocupació irregular, des d'un punt de vista jurídic i tècnic. S'oferirà la perspectiva jurídica de Pablo Feu, jurista expert en matèria d'ocupacions irregulars des del punt de vista de l'habitatge.

Així mateix, a través d'experiències municipals concretes s'exploraran les eines administratives existents en l'àmbit local per a donar resposta a aquest fenomen.

Partirem d'una concepció transversal i pluridisciplinar en l'abordatge de les ocupacions irregulars, considerant les seves diferents tipologies, i emfatitzant les estratègies disponibles vinculades a les polítiques d'habitatge.

 

Programa

  • 10.00-10.30 h. Benvinguda i presentació de la jornada
  • 10.30-11.30 h. Bloc 1. Aspectes previs a tenir en compte: vies d'entrada i possibles actuacions jurídiques: civil, penal i administrativa
  • 11.30-12.00 h. Pausa descans
  • 12.00-12.45 h. Bloc 2. Actuacions en les ocupacions socials
  • 12.45-13.45 h. Bloc 3. Altres tipologies d'ocupacions irregulars: els casos de les ocupacions delinqüencials i les ocupacions ideològic-polítiques
  • 13:45-14 h. Torn obert de paraules
  • 14 h. Cloenda de la jornada

 

Documentació

 
 
 

Tornar

Inscripcions

Formalitzar inscripció

 

Les places són limitades a un màxim de 80 assistents.

Dates i horari

Dilluns 21 de juny
de 10.00 h a 14.00 h

Organitza

Servei d'Habitatge - Diputació de Girona
Tel. 972 18 48 56
Adreça electrònica: habitatge@ddgi.cat

Contacte