Notícies

Fructícola Empordà commemora els cinquanta anys presentant el projecte d'una nova nau equipada amb l'última tecnologia

Foto : Fructícola Empordà commemora els cinquanta anys presentant el projecte d'una nova nau equipada amb l'última tecnologi

L'empresa de Sant Pere Pescador invertirà dotze milions d'euros en la construcció d'aquestes noves instal·lacions, de 10.000 m2

La diputada de la Diputació de Girona Míriam Lanero destaca que inversions com aquesta afavoreixen la competitivitat del territori

Fructícola Empordà invertirà dotze milions d'euros en la construcció d'una nau de 10.000 m2 i equipada amb l'última tecnologia. L'empresa de Sant Pere Pescador ho va anunciar aquest dissabte, coincidint amb la commemoració del seu cinquantè aniversari. L'acte va comptar amb la participació de la diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, Míriam Lanero. 

Les noves instal·lacions, que s'ubicaran al costat de la seu central, disposaran d'una calibradora pensada per treballar, inicialment, amb vint milions de quilos de fruita l'any. És un aparell que permetrà classificar les pomes i presentar-les de la manera més homogènia possible, seguint un determinat tret característic, ja sigui el color o bé la mida.

Dins la nau, també hi haurà una línia robotitzada de classificació de pomes, amb setze robots que agafaran les pomes d'una cinta, gràcies a un braç articulat acabat amb una ventosa, i les posaran a les caixes. En l'obra també es preveu construir un nou moll de càrrega i d'expedició, i noves oficines, que substituiran les actuals. 

En la seva intervenció, la diputada Míriam Lanero va destacar: «Aquest nou projecte permetrà a Fructícola Empordà fer un pas endavant empresarialment i afrontar els nous reptes que es planteja per als propers anys. Inversions com aquesta afavoreixen la competitivitat del territori, el projecten a l'exterior i ajuden a dinamitzar l'activitat en un sector que està a l'alça perquè cada cop es valora més el producte de proximitat». 

«Assolir mig segle de vida és tota una fita, perquè el recorregut mai és fàcil. Fructícola Empordà ha sabut créixer i adaptar-se als nous temps engegant iniciatives innovadores com aquesta, però sense perdre ni els principis fundacionals ni la seva vocació de treballar de manera sostenible, respectuosa amb el medi ambient», va concloure la diputada Míriam Lanero.

En l'acte, també hi van intervenir, entre d'altres, el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent; l'alcalde de Sant Pere Pescador i president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Agustí Badosa, el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, i el president de Fructícola Empordà, Agustí Heras. 

 

Sobre Fructícola Empordà

Fructícola Empordà és una de les tres empreses que produeix i comercialitza pomes amb la denominació de qualitat Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona, juntament amb Giropoma Costa Brava, d'Ullà, i Girona Fruits, de Bordils. 

Compta amb prop de 550 hectàrees de superfície de producció a partir de plantacions que tenen unes condicions climàtiques òptimes per a la producció de fruita. El cultiu de les pomes té lloc dins de l'espai d'influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, una zona protegida, i s'apliquen estrictes controls de producció, a més d'una agricultura sostenible.