Notícies

El diputat Joan Plana entrega a la fusteria Llaussàs de Flaçà el premi com a empresa de llarg recorregut de la FOEG

Foto : Fotos: FOEG

També van ser guardonats La Ballena Alegre i el Grup Padrosa com a «empreses d'èxit», i el Festival Vallviva per la seva tasca responsable

L'acte institucional de la FOEG (Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona) d'enguany va tenir lloc aquest dijous a la tarda a l'Auditori de la Sitja de Fornells de la Selva, amb la participació del diputat de la Diputació de Girona Joan Plana.

A banda de reconèixer quatre empreses de la demarcació de Girona, l'esdeveniment també va servir per exposar les conclusions dels debats empresarials sobre responsabilitat social corporativa, que la patronal va organitzar, en format telemàtic, els dies 27 de setembre i 11 d'octubre. 

El diputat Joan Plana va entregar el premi com a empresa de llarg recorregut a la fusteria Llaussàs de Flaçà. Al capdavant de l'establiment, hi ha actualment la vuitena generació d'una família que va obrir-ne les portes fa gairebé 250 anys. 

Com a casos d'èxit, la FOEG va reconèixer La Ballena Alegre, càmping situat a Sant Pere Pescador, pel seu model de sostenibilitat ambiental, i el Grup Padrosa, que enguany celebra cent anys d'història logística a l'Empordà i ha estat pioner en la implantació de vehicles d'última generació. Finalment, es va premiar el Festival Vallviva de la Garrotxa pel seu compromís solidari, ja que els seus beneficis van destinats íntegrament a projectes socialment responsables. 

En la seva intervenció, el diputat Joan Plana va destacar la capacitat de resiliència dels empresaris gironins davant dificultats com la crisi del 2008, la pandèmia i la inflació actual: «Us heu sabut actualitzar, heu plantat cara a l'adversitat i n'heu sortit reforçats, fins al punt que l'economia gironina ja registra les mateixes xifres prèvies a la irrupció de la covid-19».

«L'empresariat sou el motor de la nostra economia. Sobretot les petites i mitjanes empreses, que representeu més del 90 % del teixit empresarial del país i sou les principals fonts de contractació», va concloure. 

En l'acte, també hi van participar l'alcaldessa de Fornells de la Selva, Sònia Gràcia; el president de la FOEG, Ernest Plana; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, i el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, entre d'altres.