Notícies

La vuitena edició de la fira d'ocupació TreballemGi ofereix més de 400 llocs de feina per a totes les edats

Foto : Fotos: Cambra de Comerç de Girona

La Diputació de Girona col·labora en l'esdeveniment, que enguany ha recuperat el format presencial tot i que les conferències també s'han pogut seguir en línia

L'Auditori del Palau de Congressos de Girona ha acollit aquest dimecres la vuitena edició de la fira d'ocupació TreballemGi, un esdeveniment dedicat a la inserció laboral inicialment pensat exclusivament per a joves de 16 a 29 anys, però que enguany s'ha obert a totes les edats. De fet, una quarta part dels més de 600 inscrits tenen més de trenta anys. 

La fira ha recuperat el format presencial després del parèntesi per la pandèmia. En tot cas, el seguiment de les conferències també s'ha pogut fer virtualment, amb el qual el format de l'esdeveniment enguany ha tingut un caràcter híbrid. Durant tota la jornada, els inscrits han pogut conèixer les empreses participants, així com apuntar-se a les ofertes de feina i fer entrevistes laborals.

Un any més, la Diputació de Girona dona suport a la iniciativa. «Segons les dades del mes d'octubre passat, hi havia 31.685 desocupats a la demarcació, amb una taxa del 8,9 %. Hi ha un repunt de recuperació a les comarques gironines, però estem davant un context d'incertesa econòmica. No hem d'abaixar la guàrdia, perquè l'atur és un dels problemes més importants que pateix la nostra societat», ha dit el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, en la inauguració de la fira aquest matí.

En aquest sentit, ha destacat: «Un esdeveniment com aquest és imprescindible: estimula les empreses i les entitats locals i permet tenir un contacte directe amb persones que es poden ajustar als perfils que necessitin contractar. I aquest és un dels objectius del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local: donar suport a les iniciatives que empoderin el territori, generin ocupació i impulsin les polítiques d'emprenedoria».

En l'acte, també hi ha participat el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana, i el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon.

Les ofertes laborals inclouen tota mena de perfils, des d'ajudants de cuina, mecànics o enginyers. 58 empreses n'han ofert més de 400 durant tota la jornada, un nombre que en realitat és molt superior, perquè algunes empreses ho fan sota el paraigua del seu gremi.

A més, les empreses participants han pogut accedir a les sessions informatives sobre els ajuts en la contractació del PICE (el Programa Integral de Qualificació i Ocupació). Durant els anys del programa PICE, d'ocupació juvenil de la Cambrade Comerç de Girona, un total de 6.988 joves han participat en els seus tallers i formacions. 

TreballemGi està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball i Economia Social en el marc del Programa Operativa de Empleo Juvenil i les cambres de comerç.