Notícies

Pau Presas rep el guardó que distingeix la Diputació amb el cent per cent de transparència en el segell Infoparticipa

Foto : Pau Presas rep el guardó que distingeix la Diputació amb el cent per cent de transparència en el segell Infoparticipa

La corporació ha estat distingida per primer cop aquest dilluns amb la nota màxima d'aquest certificat que atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha recollit aquest dilluns el guardó que per primera vegada distingeix la corporació amb el cent per cent de transparència en el segell Infoparticipa. Es tracta d'un reconeixement atorgat anualment per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública dels ens locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) en els seus llocs web.

L'acte ha tingut lloc a la sala d'actes de l'edifici del Rectorat de la UAB, amb la presència del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, entre altres autoritats.

Pau Presas, que és responsable de l'Àrea de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació de Girona, ha manifestat que "la transparència és un dels segells d'identitat de la corporació i l'hem impulsat des que vam entrar en el govern, ara fa poc més d'un any. El reconeixement que avui rebem, amb una qualificació del cent per cent en el segell Infoparticipa, és un aval a la feina feta des de l'Àrea de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació i, alhora, ens exigeix seguir treballant en la mateixa línia que fins ara".

"Des del més absolut convenciment, seguirem potenciant la participació i la millora de tots els canals de comunicació de la Diputació de Girona amb la ciutadania, les administracions i amb totes les entitats i associacions de la demarcació. Perquè, més enllà de la xifra en si mateixa, la voluntat és oferir un servei públic de qualitat i rigorós", ha explicat el vicepresident primer de la Diputació, que ha conclòs: "Entenem que la transparència és un signe de vitalitat de qualsevol administració pública, i com a responsables de la gestió d'aquesta corporació tenim la responsabilitat de procurar que la informació que es publica sigui veraç, de qualitat i accessible per a tothom".

A partir d'aquesta edició, les distincions les concedeix el nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, que és el resultat de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) _l'impulsor de l'Infoparticipa_ i el grup de recerca Publiràdio.

Aquest és el quart any que s'avalua i reconeix la comunicació de les diputacions amb aquest segell. La Diputació de Girona l'ha obtingut sempre, però enguany, per primera vegada, n'ha assolit la màxima puntuació. L'any passat, la Diputació de Girona i el lloc web institucional www.ddgi.cat ja havien assolit una puntuació del 92 %. A partir de quaranta-cinc indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de transparència, s'atorga el segell Infoparticipa a les diputacions i als consells comarcals que assoleixen un mínim d'un 85 % d'indicadors positius.

Per a més informació, visiteu l'enllaç: https://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/girona