Notícies

La Diputació de Girona reparteix els premis del novè concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!» 

Foto : La Diputació de Girona reparteix els premis del novè concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!» 

En aquesta edició, s'han presentat un total de 86 treballs d'alumnes d'infantil, primària, ESO i batxillerat de centres de les comarques gironines en el marc del programes pedagògics «Indika» i «Del mar als cims»

La Diputació de Girona ha guardonat aquest matí els guanyadors de la novena edició del concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!», que organitza la corporació. Per tercer any consecutiu, l'acte s'ha desenvolupat de manera virtual i ha comptat amb la participació del vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira; el diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, i el diputat d'Educació, Josep Piferrer.

El concurs forma part dels programes pedagògics «Indika» i «Del mar als cims» i té el propòsit de motivar el treball reflexiu a l'aula sobre el contingut après per l'alumnat en l'espai patrimonial, ja sigui natural o cultural. Els alumnes d'infantil, primària, ESO i batxillerat de les comarques gironines que hi han participat són els que durant aquest curs 2021-2022 han intervingut amb la seva classe en algun d'aquests programes. 

Enguany, la situació pandèmica ha afavorit l'increment d'activitats a l'aire lliure i també el nombre de treballs presentats. En total, 86 (37 del programa «Indika», de 20 centres educatius de la demarcació, i 49 del programa «Del mar als cims», de 14 centres). Les escoles hi concursen presentant un treball artístic representatiu de l'element patrimonial objecte de l'activitat o del tema que s'hi ha estudiat. En aquest sentit, cada classe escull l'obra que els ha de representar o bé presenta un treball conjunt.

Per tal d'adaptar-se a les inquietuds de cada sector d'edat, l'«Això pinta bé!» s'ha dividit en dues seccions en els últims anys. Per una part, el concurs artístic, adreçat a alumnes d'infantil i primària (71 obres, 26 del programa «Indika» i 45 del programa «Del mar als cims»); i de l'altra, el de relats, per a alumnes de secundària, batxillerat i cicle formatiu (15 treballs, 11 del programa «Indika» i 4 del programa «Del mar als cims»).

El diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, ha destacat que «aquests premis fomenten el contacte dels alumnes amb els centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni natural i cultural del territori». I ha afegit: «És imprescindible que tots tinguem clara la importància d'aquest patrimoni per posar-lo en valor i contribuir a preservar-lo per continuar gaudint-ne en el futur».

Els premis s'han lliurat de manera telemàtica a través d'una plataforma a la qual s'han connectat els alumnes de les classes guanyadores amb els seus tutors o els directors dels centres, i han rebut els premis en representació de la classe. 

«Sense la vostra entrega i els vostres treballs, aquest concurs no tindria sentit. Us agraïm aquesta implicació a tots els centres educatius que creieu en la importància del patrimoni de les nostres comarques. Gràcies a això, podem apostar amb fermesa i continuïtat, any rere any, per aquests programes pedagògics i aquests premis», ha remarcat el diputat d'Educació, Josep Piferrer. 

Els guardonats

Els centres escolars premiats en aquesta edició han estat l'Escola Vedruna, de Girona; l'Escola Madrenc, de Vilablareix; l'Escola La Vila Baldiri Reixac, l'Escola Can Puig, l'Escola Pla de l'Ametller i l'Escola La Draga, de Banyoles; l'Escola Joan Roura i Parella, de Tortellà; l'Institut de Santa Coloma de Farners, el FEDAC de Salt i l'Institut Montgrí. 

Els premis consisteixen en un diploma, una motxilla, una llibreta i un bolígraf per als alumnes de la classe guanyadora, i en una dotació econòmica per al centre educatiu premiat: 600 euros per a la primera classe guardonada i 300 per a la segona classe guardonada en el concurs de dibuix, i 600 euros per a les dues classes guardonades en el cas dels relats. 

Aquests diners s'hauran de destinar preferentment a finalitats educatives, a millorar l'eficiència energètica del centre o a realitzar accions d'accessibilitat. 

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha subratllat que la Diputació de Girona convertirà els relats guanyadors en un recurs accessible al web dels Programes Pedagògics i, alhora, els agruparà en un llibre en paper que es distribuirà a les biblioteques i les escoles de les comarques gironines. «Es farà un retorn dels escrits en format accessible, de lectura fàcil, per a tots els alumnes que els vulguin llegir i vulguin conèixer històries relacionades amb el patrimoni natural i cultural de la demarcació. Tot plegat ajuda a crear aquest sentiment de pertinença i sensibilització per cuidar i posar en valor tot el que tenim al nostre entorn».

Documentació