Notícies

Ja es pot visitar l'exposició itinerant del Centenari de la Federació Catalana de Basquetbol

Foto : Fotos: FCBQ

El diputat Quim Ayats ha participat en l'acte d'obertura de la mostra, que es podrà veure fins al 21 de maig a l'Espai Santa Caterina de Girona

«1923-2023. Cent anys de la Federació Catalana de Basquetbol» és el nom de l'exposició itinerant que commemora l'efemèride del bàsquet català i que es pot visitar durant aquest any en diferents municipis del país. Aquest dimecres la mostra ha arribat a Girona i es podrà veure a la Sala d'Exposicions de l'Espai Santa Caterina fins al 21 de maig. 

L'acte d'obertura ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat de la Diputació i vicealcalde de Girona, Quim Ayats; la directora dels Serveis Territorials d'Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta; el president de la Comissió del Centenari, Pere Francitorra; el president de la delegació territorial de Girona, Xavier Santaló, a més de representants de diferents clubs i exjugadors d'arreu de la demarcació. 

L'exposició es divideix en deu períodes i recull 530 fotografies i material procedent del fons de la Fundació del Bàsquet Català i de múltiples donacions privades, així com de diferents arxius. Les fotografies van acompanyades de textos explicatius on es donen a conèixer fets rellevants d'aquests cent anys a través dels seus protagonistes, dels clubs o d'esdeveniments històrics. 

La producció ha anat a càrrec de la Federació Catalana de Basquetbol i la Fundació del Bàsquet Català. L'historiador i director del Centre d'Estudis de la Fundació, Lluís Puyalto, n'és el comissari. 

«Històricament, el bàsquet sempre ha estat un esport molt arrelat a la ciutat de Girona i, per extensió, a la demarcació. Aquesta temporada, i coincidint amb aquest Centenari, estem d'enhorabona perquè som de les poques ciutats de l'Estat que poden presumir de tenir els equips masculí i femení a l'elit del bàsquet: el Bàsquet Girona (ACB) i l'Uni Girona (Lliga femenina)», ha destacat el diputat Quim Ayats.

Abans de Girona, la mostra s'ha pogut veure a Vic. Els altres municipis que també l'acolliran durant el 2023 seran Barcelona, Lleida, Manresa i Tarragona.