Notícies

L'Empordà Golf de Gualta rebrà aquesta setmana els millors golfistes del circuit Challenge Tour europeu

Foto : L'Empordà Golf de Gualta rebrà aquesta setmana els millors golfistes del circuit Challenge Tour europeu

La Diputació de Girona ha estat l'escenari aquest dimarts de la presentació del torneig Empordà Challenge, que comptarà amb participants de vint-i-quatre  països dels cinc continents

La competició, que tindrà lloc des d'aquest dijous fins diumenge, ha incrementat la dotació econòmica enguany fins als 250.000 euros

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha acollit aquest dimarts al matí la presentació del torneig de golf Empordà Challenge. Es tracta de la desena prova puntuable del Challenge Tour europeu, el segon circuit professional de més importància del continent. Des d'aquest dijous, 9 de juny, fins al diumenge 12, l'Empordà Golf de Gualta serà l'escenari d'una competició que aplegarà golfistes de vint-i-quatre països dels cinc continents. 

El diputat d'Esports i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha participat en l'acte, en el qual també ha intervingut la representant territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya a Girona, Anna Julià; el delegat provincial a Girona de la Federació Catalana de Golf, Lluís Parera; el director executiu del Challenge Tour, Jamie Hodges; el director general de JGolf, Javier Gervás, i el director de l'Empordà Golf, Alejandro Navarro. 

El camp de l'Empordà Golf repeteix enguany en el circuit del Challenge Tour després de l'èxit dels dos tornejos que hi van tenir lloc l'octubre passat (l'Empordà Challenge i el Challenge Costa Brava). En aquest sentit, Jordi Masquef ha remarcat: «El golf és un producte turístic estratègic perquè contribueix a la desestacionalització i ens posiciona com un destí golfístic de primer ordre en l'àmbit mundial. A la Diputació de Girona, crèiem que havíem d'aprofitar aquesta oportunitat per introduir-nos en un circuit de tant prestigi com el Challenge Tour». 

Per la seva part, Anna Julià ha remarcat: «És un orgull que, per segon any consecutiu, l'Empordà Golf pugui acollir un torneig d'aquest tipus, de projecció internacional. L'Empordà Challenge 2022 forma part dels esdeveniments esportius que ajuden Catalunya a ser el país esportiu que volem».

El programa d'activitats

L'Empordà Challenge arrencarà demà dimecres amb un pro-am, un acte benèfic que s'acostuma a celebrar la vigília de la competició. Consisteix en un campionat per equips entre jugadors professionals i amateurs. El torneig donarà el tret de sortida dijous, amb la participació de 156 golfistes d'arreu del món (Espanya, Dinamarca, Suècia, França, Alemanya, Anglaterra, Gal·les, Irlanda, Escòcia, Finlàndia, Països Baixos, República Txeca, Itàlia, Portugal, Suïssa, Noruega, Àustria, Islàndia, Nova Zelanda, Austràlia, Sud-àfrica, Estats Units i Xina). 

El torneig comptarà amb nou golfistes catalans: Pep Anglès, Emilio Cuartero, Eduard Rousaud, Joel Moscatel, Àlex Esmatges, Marc Sabrià, Carlos Pigem, Eduardo de la Riva i l'amateur Quim Vidal. També hi prendran part cinc guanyadors de tornejos del Challenge Tour 2022, entre els quals hi ha el bilbaí Javi Sanz, que acaba de guanyar el torneig d'Escòcia a finals de maig i és el número 8 del rànquing del circuit. 

L'Empordà Challenge ha incrementat la dotació econòmica en premis fins als 250.000 euros i disposarà d'un camp millorat i de més qualitat respecte a l'any passat, gràcies a l'esforç d'Empordà Golf. «Per organitzar un acte d'aquest tipus, fan falta unes instal·lacions excel·lents i aquestes ho són. Lògicament, també és imprescindible el suport institucional. Tenim un planter molt important de golfistes joves a Catalunya i aquest tipus d'esdeveniment contribueix a ajudar-los», ha destacat el delegat provincial a Girona de la Federació Catalana de Golf, Lluís Parera.

El Challenge Tour està vivint aquest 2022 la temporada més potent en els vint-i-tres anys d'història del circuit, amb vuit milions d'euros en premis en els trenta-un tornejos que s'han programat en divuit països d'arreu d'Europa. El seu director executiu, Jamie Hodges, ha lloat la tasca d'Empordà Golf: «L'any passat no van dubtar a ajudar-nos en un moment complicat i vam viure dues setmanes magnífiques. El fet que aquest any hagin mantingut la seva aposta és una gran notícia per al Challenge Tour. Serà un gran test de golf, on podrem veure les grans joves estrelles del golf mundial». 

Javier Gervás, director general de JGolf, ha destacat: «L'Empordà Golf va demostrar l'any passat que tenen ganes, il·lusió i un camp de qualitat per organitzar tornejos professionals. Serà una gran setmana de golf i de màxima emoció amb les futures estrelles mundials». «Estem encantats de tornar a rebre el Challenge Tour i esperem amb molta il·lusió viure una experiència magnífica amb els millors jugadors de la temporada del circuit», ha conclòs Alejandro Navarro. 

L'Empordà Challenge compta amb el suport de la Diputació de Girona, a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Federació Espanyola de Golf, el Challenge Tour, la Federació Catalana de Golf i el Consell Superior d'Esports.