Notícies

Can Trona, nou focus de difusió del patrimoni cultural i natural garrotxí

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele.

Ahir es va inaugurar Can Trona – Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, que avui obrirà les portes de manera oficial. Aquest espai, que reivindicarà el patrimoni cultural i natural de la Garrotxa, va reunir, diumenge, centenars de persones que volien ser presents a l’acte de presentació del centre. Can Trona, que compta amb el suport de les entitats publiques que han fet possible l’execució d’aquesta infraestructura, es destinarà a la descripció del territori on se situa.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, va destacar que «amb la construcció de Can Trona, la Vall d’en Bas disposarà d’un espai on podrà concentrar la cultura i la natura del municipi, alhora que s’hi podrà treballar en benefici de la memòria històrica del paisatge cultural de la comarca». Donar suport a iniciatives com les que es proposen des d’aquest centre és una oportunitat per a la Diputació, que vol col·laborar en tot aquell treball que es du a terme a favor de la investigació i de la difusió del patrimoni local.

A l’acte hi van assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat de Generalitat, Josep Rull; el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, i l’alcalde de la Vall d’en Bas; Lluís Amat. Tots ells van coincidir a subratllar el valor que tindrà un centre de les característiques de Can Trona, un espai polivalent que també tindrà un paper determinant en l’àmbit del turisme, ja que actuarà com a mostrador dels valors naturals i culturals del territori en un espai molt proper al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.