Notícies

Marató de Donació de Sang avui a la Casa de Cultura

Foto : Marató de Donació de Sang avui a la Casa de Cultura

La Casa de Cultura de Girona acull avui, dijous 15 d’octubre, una nova edició de la Marató de Donació de Sang amb l’objectiu fixat d’arribar als 600 donants. El Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de la Diputació, l’Ajuntament de Girona i l’Associació de Donants de Sang, organitza, de 10 a 14.30 h i de 15.30 a les 21 h la recollida de sang.

La regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha fet una crida a la participació dels gironins a la Marató, i ha assenyalat que confia “que quan s’acabi la jornada, puguem dir que hem aconseguit el repte, de manera que hàgim arribat com a mínim a les 600 donacions”. En la mateixa línia, la diputada de la Diputació de Girona M. Àngels Planas ha volgut “animar tothom a participar” a la Marató, i ha remarcat les activitats paral•leles que es portaran a terme dijous a la mateixa Casa de Cultura per dinamitzar la jornada, organitzades per diverses entitats, institucions, empreses i particulars.

Totes aquelles persones que vulguin participar a la Marató de Sang poden reservar hora per mitjà del web del Banc de Sang (www.donarsang.gencat.cat).

Aquest any es compta de nou amb la dinamització de la jornada mitjançant les xarxes socials i, en concret, amb un concurs d’Instagram, amb l’etiqueta #maratosangirona2015.

El president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, ha subratllat la rellevància i el valor de les donacions, i el director del Banc de Sang i Teixits de Girona, el doctor Joan Profitós, ha manifestat que és important fer la campanya ara per “fer rebost de cara al Nadal”.

La Marató és una oportunitat per fer un gest altruista d’una manera senzilla i ràpida. Només cal tenir més de 18 anys i pesar cinquanta quilos o més. Cal tenir present que una de cada deu persones que entren en un hospital necessita una transfusió de sang, i que de cada donació, se’n beneficien tres persones.
Davant la necessitat de contribuir en aquest acte solidari, de responsabilitat ciutadana i acció de compromís social, el Banc de Sang i Teixits, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i l’Associació de Donants de Sang de Girona han animat la ciutadania a participar-hi.