Notícies

L'experimentació sonora arriba a Girona i Olot en la tercera edició d'«El generador»

Foto : Quim Ayats, Albert Piñeira i Jordi Murillo.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha presentat aquest cicle, que consta de quatre sessions en tres espais diferents

El públic podrà conèixer projectes artístics ben diferenciats que oferiran una petita mostra de la diversitat de formes d'entendre i executar la música experimental

La tercera edició del cicle d'experimentació sonora «El generador» portarà artistes consagrats de l'escena internacional de la música experimental a diversos escenaris de Girona i Olot, en un format de quatre xerrades concert entre setembre i desembre. El cicle el promou l'associació cultural Ameba amb el suport de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament d'Olot. 

En l'acte de presentació, aquest dimarts a la Casa de Cultura, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha raonat que propostes musicals com les d'aquest cicle «són especialment necessàries», perquè és gràcies als creadors que es mouen en els límits i s'atreveixen a anar més enllà que «es forgen les transformacions que canviaran el panorama artístic en els anys a venir». «Les institucions no només no en podem quedar al marge, sinó que hi hem de donar suport», ha assenyalat.

Han assistit també a la presentació Quim Ayats, vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació de Girona, i Jordi Murillo, programador del cicle i membre de l'associació cultural Ameba.

La programació d'«El generador» s'obrirà el divendres 24 de setembre al Teatre Principal d'Olot amb el duet format per les argentines Adriana Montorfano (flauta travessera) i Cecilia Arditto (composició).

A l'aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona hi tindran lloc dos actes. El dissabte 2 d'octubre, el polifacètic artista madrileny Javier Piñango hi presentarà Horitzó de successos (Ex-Nihilo Records, 2021), i el dissabte 6 de novembre, hi haurà una xerrada concert amb Dr. Truna, l'alter ego d'Andrés Blasco, músic, compositor i inventor, amb l'espectacle TrunaX3.

Sessions amb xerrada

«El generador» es tancarà el 10 de desembre a l'Espai Marfà amb la proposta de l'antipianista, terrorista sonor i artista multidisciplinari Xavi Lloses. Totes les actuacions inclouen una xerrada dels artistes, i l'objectiu és que el públic s'integri en les accions.

Les entrades són gratuïtes amb reserva prèvia, que es pot fer a través del web de cada equipament o del blog de l'associació cultural Ameba (http://amebacultura.blogspot.com).