Notícies

INSPAI presenta l'exposició "Pep Iglésias. Anacronismes: 1978-2009" al Festival Imaginària del 2020

Foto : INSPAI presenta l'exposició "Pep Iglésias. Anacronismes: 1978-2009" al Festival Imaginària del 2020

INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, participa per desè any en el Festival Imaginària de Castelló de la Plana, amb l'exposició "Pep Iglésias. Anacronismes: 1978-2009".

La mostra consta de 24 fotografies en blanc i negre i en color, amb les quals INSPAI presenta un treball previ de selecció i plasmació de les fotografies més rellevants que integren el fons Pep Iglésias.

Des d'un punt de vista testimonial i patrimonial, aquestes imatges serveixen per explicar el nostre context social, cultural i polític més immediat, però també el més llunyà, a través dels viatges del desaparegut fotògraf gironí.

Amb aquesta mostra es pretén donar una imatge global, però alhora acurada, de la figura de Pep Iglésias, tant de la seva faceta com a fotoperiodista com de la personal, la de ciutadà gironí fortament vinculat a la ciutat que el va veure néixer.

Les seves imatges són el testimoni gràfic de l'evolució més important en el món de la fotografia dels darrers setanta anys, aproximadament, i el seu llegat és un referent imprescindible per al fotoperiodisme de premsa local i de la fotografia freelance.

L'exposició es podrà visitar del 23 de setembre al 24 d'octubre al Menador Espai Cultural de Castelló de la Plana.


El fons fotogràfic de Pep Iglésias

L'any 2017 Pep Iglésias va donar més de cent quaranta mil fotografies a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que es van sumar als fons i col·leccions que custodia i preserva aquesta institució. El fons Pep Iglésias comprèn un conjunt d'imatges fruit del seu treball en rotatius del territori espanyol, gironí, català i andorrà. A banda d'aquest conjunt, el fons també es compon d'imatges d'àmbit internacional i de fotografies de vessant més artística, així com d'altres de més reivindicatives, que formen part de la seva obra més recent.

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, és un servei públic especialitzat i un equipament específic dedicat íntegrament a la imatge fixa i en moviment (fotografia i audiovisuals).

Un dels objectius del Centre és estimular el tractament, l'ingrés, la conservació i la difusió del patrimoni fotogràfic i de la fotografia com a elements que contenen el valor artístic, històric, testimonial, documental, informatiu, pedagògic i social que ofereix la imatge, així com influenciar en les polítiques públiques.