Notícies

La sala Médiathèque de Perpinyà acull la mostra fotogràfica «Polvorins» en el marc del Festival Off 2015

Foto : La sala Médiathèque de Perpinyà acull la mostra fotogràfica «Polvorins» en el

El Festival Off és una proposta organitzada per la Cambra de Comerç i l’associació de comerciants Les Vitrines de Perpignan, amb la col•laboració oficial del Visa pour l’Image, que des de l’any 1995 té lloc durant aquestes mateixes dates.

«Polvorins», de Carles Palacio (Girona, 1988), és el nom de la proposta expositiva de la darrera edició del cicle itinerant Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, organitzada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. L’exposició s’inaugurarà el dissabte 29 d’agost i es podrà visitar fins al 20 de setembre.

El projecte expositiu de Carles Palacio està compost per trenta fotografies en blanc i negre que dibuixen un reportatge sobre el barri gironí de les Pedreres o Disseminat Caputxins. Comenta el mateix fotògraf que es tracta d’un treball documental que pretén «mostrar el dia a dia de la comunitat gitana que viu al barri Disseminat Caputxins, la seva vida calmada, humil i apartada de la resta de la ciutat i la seva gent». És, doncs, un treball que ens apropa a un barri, a una comunitat, en un moment de canvi, de transformació. Primers plans, detalls, vistes generals, fotografies individuals, corals...: el recull es val de múltiples mirades per tal de narrar la vida d’unes persones en íntima relació amb el seu entorn immediat.

El cicle expositiu Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines és un projecte va néixer el 2001 amb la voluntat de crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs de les comarques de Girona i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de tots els vessants. Per als autors, significa l’oportunitat de dur a terme la promoció i la projecció professional de la seva obra, i als ajuntaments, als quals s’ofereix l’exposició per mitjà de l’Oficina de Difusió de la Diputació de Girona, se’ls brinda una proposta cultural en forma d‘exposició itinerant i amb el seu catàleg corresponent.