Notícies

La biblioteca d'Olot celebra 100 anys

Foto : Autoria: DDGI
Aquest dissabte s'ha commemorat el centenari de la biblioteca d'Olot. El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assistit a l'acte de celebració, que ha estat presidit per l'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, i que ha comptat també amb la presència de Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Josep Berga, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament d'Olot, i M. Dolors Pertús, secretària general de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres autoritats.

La biblioteca d'Olot va ser un dels primer equipaments culturals de la Mancomunitat, institució que va donar un gran impuls a la cultura i l'ensenyament del país. La biblioteca va canviar de lloc i va créixer en espai, en nombre de documents del seu fons i en usuaris (ara n'hi ha uns 400 al dia), però es continua mantenint l'esperit de fa cent anys. Tal com va expressar Albert Piñeira «Olot i les comarques gironines estan de sort. El país ho està. Cada biblioteca és una porta a un sistema organitzat que ajuda la ciutadania a autoformar-se i a accedir a la cultura i a la informació. Si cada ciutadà o ciutadana en fa ús, tot el país en treu profit».

Durant tot el dia, Olot ha acollit diverses activitats per celebrar l'efemèride. I l'acte central de la commemoració ha tingut lloc a la biblioteca, on l'escriptora Empar Moliner ha presentat el llibre que s'ha editat sobre la historia de la biblioteca i els seus cent anys de vida.

Albert Piñeira: "Celebrar 100 anys d'una biblioteca és un fet molt important. Olot i les comarques gironines estan de sort. El país ho està. Cada biblioteca és una porta a un sistema organitzat que ajuda la ciutadania a autoformar-se i a accedir a la cultura i a la informació".