Notícies

El Ple aprova destinar 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Foto : El Ple aprova destinar 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals
El Ple de la Diputació de Girona d'avui dimarts ha aprovat per unanimitat destinar 350.100 euros per a la millora de les biblioteques del sistema de lectura pública de les comarques gironines. L'ajut es concedirà concretament, mitjançant el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, per a la redacció de programes de ciutat i de projectes de mobiliari, senyalització i construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de les biblioteques públiques municipals.

Aquesta millora i adequació en la majoria de casos implica el trasllat a un nou edifici que s'adeqüi a les dimensions requerides en el Mapa de Lectura Pública. Els ajuts es concediran pel procediment de concurrència competitiva i convocatòria pública.


Aprovació de l'annex del conveni d'encàrrec de gestió amb el Consell Comarcal del Gironès per a la gestió de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt

En aquest mateix Ple, que ha estat presidit pel president accidental Miquel Noguer, s'ha aprovat l'annex del conveni a través del qual la Diputació va encarregar la gestió de Les Bernardes al Consell Comarcal del Gironès fins al 2019. La Diputació hi destinarà 20.000 euros més per millorar l'adequació dels espais, especialment en termes de seguretat, la documentació de l'arxiu, la millora del web, la digitalització de l'arxiu per crear un espai de consultes en línia, l'obertura d'un nou espai expositiu i la gestió de personal.

Moció per a la creació d'un registre d'habitatges d'ús turístic a les comarques gironines

La CUP ha proposat al Ple la creació d'un registre d'habitatges d'ús turístic a les comarques gironines. Aquesta moció pretén solucionar la problemàtica creixent dels apartaments turístics il·legals, que afecten molts municipis de les comarques gironines. Els grups polítics de la Diputació PdeCat, PSC, ERC i IdS han mostrat la seva preocupació envers aquesta problemàtica, però han demanat de fer propostes més concretes a fi de poder donar eines al municipis per afrontar aquesta temàtica. D'aquesta manera, el Ple ha acordat treballar i presentar una nova moció sobre aquesta qüestió de forma conjunta de tots els grups amb representació a la Diputació de Girona. S'han emplaçat a tenir-la llesta per aprovar-la en el ple següent del mes de juliol.

El Ple també ha donat compte de la renúncia de Marta Felip com a diputada de la Diputació de Girona, després que va ser nomenada secretària general d'Empresa i Coneixement.