Notícies

La Diputació forma en TIC els usuaris de les biblioteques a municipis de la Selva i el Ripollès

Foto : La Diputació forma en TIC els usuaris de les biblioteques a municipis de la Selva i el Ripollès

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha posat en marxa un projecte de formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a dinou municipis petits i mitjans de la Selva i el Ripollès. «Tastets TIC a les biblioteques» té com a objectiu fer accessible la formació en TIC arreu del territori a través de les biblioteques. Aquest 2017, la iniciativa es concreta a les comarques de la Selva (Amer, Anglès, Arbúcies, Breda, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Sils, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Tossa de Mar, Vidreres i Vilobí d’Onyar) i el Ripollès (Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses). En cas que l’experiència tingui una bona acollida, la formació es podria ampliar a altres municipis i comarques en el futur.

«Tastets TIC a les biblioteques» s’imparteix en tallers de 4 hores de durada. Cada taller tracta des de la informàtica bàsica fins a la fotografia digital, passant per les xarxes socials, el full de càlcul, el processador de textos o la recerca de feina per Internet, entre altres temes. Els tallers, que són totalment gratuïts per als usuaris, amb l’únic requisit que aquests s’inscriguin a la seva biblioteca, els imparteixen docents experts en la matèria del centre d’estudis ADAMS.

Els primers tastets s’han fet aquesta setmana a les biblioteques de Sils i Camprodon i el darrer serà el mes de desembre. Al final, s’impartiran 76 tallers en TIC a les biblioteques i la formació tindrà una durada total de 9 mesos.