Notícies

La vintena edició d'Escenaris porta 174 espectacles teatrals a vint municipis del Gironès

Foto : Foto: CCGironès

La Diputació de Girona torna a col·laborar enguany en l'esdeveniment, que ha programat representacions fins al mes de juny 

La presentació, que ha tingut lloc al Casal del Poble de Bordils, ha comptat amb la participació del diputat Joaquim Roca

Avui divendres, 19 de gener, s'ha presentat al Casal del Poble de Bordils la vintena edició d'Escenaris, que permetrà acollir el millor teatre gironí i d'arreu del país a vint municipis de la comarca del Gironès.

L'acte ha comptat amb la participació de Montserrat Pou, alcaldessa de Bordils; Joaquim Roca, diputat de la Diputació de Girona; Robert Mundet, conseller de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, i Mònica Aymerich, assessora artística i coordinadora d'activitats d'Escenaris.

L'edició d'enguany consta en total de 137 espectacles de 174 representacions en 19 ajuntaments, 20 pobles i ciutats (comptant Medinyà, inclòs a l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis), més la Sala La Planeta.

Els municipis participants son: Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis - Medinyà, Sant Martí Vell, Sant Martí de Llémena, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Escenaris reuneix tota la programació de teatre professional de la comarca del Gironès de gener a juny. 

Aquest és un projecte que es fa des de la mancomunitat municipal i que compta amb el suport de les dues entitats supralocals, el Consell Comarcal i la Diputació.

En la seva intervenció, el diputat Joaquim Roca ha destacat: «Escenaris ha aconseguit consolidar una programació estable en poblacions que, per les seves dimensions, tenien molt limitat l'accés a les arts escèniques de qualitat. És probablement una de les xarxes teatrals més grans del país i, amb tota seguretat, la més densa i més connectada al territori. I n'hem d'estar orgullosos».

«La Diputació de Girona, en la seva tasca de promoció cultural, ajuda els municipis a apropar a la ciutadania aquests espais de cultura de primer nivell. Per aquest motiu, des de la Diputació de Girona ens sentim molt satisfets del suport que donem a Escenaris i del treball que fem conjuntament amb el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments i les companyies de teatre», ha afegit el diputat.

«Gràcies a Escenaris, els veïns de municipis amb pocs habitants podran tenir accés a representacions escèniques de gran qualitat. L'increment de municipis participants facilita la difusió del teatre i la cultura a la comarca del Gironès», ha destacat Joaquim Roca.

Escenaris posa de costat la programació dels teatres urbans de la comarca, els quals figuren entre els més destacats del país, i els petits programadors locals. D'aquesta manera es potencia que el públic combini l'assistència als teatres de més projecció amb representacions en pobles de la comarca: dues maneres diferents i complementàries d'anar al teatre. 

Per altra banda, també es potencien nous públics per als quals la proximitat de l'oferta cultural és un al·licient o fins i tot a vegades una necessitat.

Escenaris també ofereix als ajuntaments participants ajuts a la programació i suport tècnic.


Escenaris ha comptat des dels inicis amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Podeu consultar tota la programació al web: www.escenaris.cat.