Notícies

La Casa de les Arts: un nou equipament a Mas Ramada per a Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha assistit a la inauguració

Aquest dimecres s'ha inaugurat un nou equipament, a Mas Ramada, nova seu de la Fundació Girona Est: la Casa de les Arts. A la presentació hi han assistit el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; la delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, encapçalats per la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis. 

La Casa de les Arts disposa d'un espai diàfan que acull diverses propostes: un espai col·laboratiu per a entitats socials i culturals, una residència d'artistes, una sala dedicada a la comunicació audiovisual i un espai exterior que permetrà fer-hi exposicions, presentacions de llibres i actuacions musicals. La voluntat de l'entitat és que l'edifici sigui un punt de trobada, una residència per a artistes i un espai per a la creació de productes audiovisuals que estigui integrat plenament al barri i destinat a tota la ciutat.

Després de quatre anys, la Fundació Girona Est compta amb un centre de referència per als nens i nenes del barri i les seves famílies: la Casa de les Arts. La Fundació té 56 membres, la gran majoria empreses, i des de fa quatre anys treballa per ajudar les famílies dels barris a accedir a més oportunitats. El seu personal i els seus col·laboradors fan possible que hi hagi activitats de dibuix, de reforç educatiu o de mentoria amb beca, entre d'altres. Als barris de Girona Est (Vila-roja, Mas Ramada, la Creueta, el Grup Sant Daniel i la Font de la Pólvora) hi viuen 4.200 persones. Amb la inauguració d'aquest equipament, la Fundació Girona Est es proposa compartir els grans reptes de futur que té per endavant.

Pel diputat de Cultura, Jordi Camps, «equipaments com el Mas Ramada, inaugurat avui, són del tot necessaris per a la promoció de la cultura com a motor per al canvi entre les persones més joves i vulnerables del barri, perquè puguin tenir les mateixes oportunitats que la resta de joves de la ciutat i del país».

Mas Ramada serà «un espai sociocultural que permetrà a la ciutat de Girona desenvolupar activitats i esdeveniments artístics. Una Casa de les Arts per a la comunicació i les arts escèniques. Un espai per a tothom», ha afegit.

Els participants a la inauguració varen constatar que cal una integració real i obrir el barri a la ciutat i la ciutat al barri.

 

La Casa de les Arts

La Casa de les Arts és al carrer Mas Ramada, on hi havia hagut la primera escola bressol del barri. És just al darrere del mas que dona nom al barri, a prop del Centre Cívic Onyar i del pavelló de Vila-roja. Un dels patrons de la Fundació és Xavier Poch, que ha cedit l'antiga casa familiar en nom de la família.

«Ciutat policromada» és un dels darrers projectes que la Fundació ha posat en marxa. Es tracta d'endreçar el barri, i han començat per l'escola. Aquest projecte, que han encarregat a Aleix Font Arroyo (Sabadell, 1984), veí de Salt, activista plàstic i dibuixant, vol transformar l'entorn del barri mitjançant projectes d'art urbà.