Notícies

Més de 100 participants a la I Jornada d'Administració Electrònica eMunicipis de la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

Aquest matí ha tingut lloc la I Jornada d'Administració Electrònica eMunicipis, organitzada per l'Oficina de Suport a l'Administració Electrònica de la Diputació de Girona, a la qual han participat més de cent tècnics municipals d'arreu de les comarques gironines.

La jornada ha estat inaugurada per Jordi Xargay, diputat delegat de Xarxa Viària i Noves Tecnologies, el qual ha participat en una taula rodona amb Àstrid Desset, directora del Consorci Administració Oberta de Catalunya, i Meritxell Vargas, secretària-interventora de l'Ajuntament de Celrà.

Durant la jornada s'ha debatut sobre un nou model eSET, un model que s'ha acabat convertint en una de les eines principals per a la implantació de l'administració electrònica als ajuntaments més petits d'arreu de Catalunya. 

A la jornada també s'han presentat les comunitats d'aprenentatge. S'han organitzat quatre taules rodones amb diferents comunitats d'aprenentatge sobre diferents experiències del personal dels ajuntaments. 

Han tractat sobre: 
Webs municipals, amb Pep Companys, de l'Ajuntament de Santa Pau; Anna Grau, de l'Ajuntament de Porqueres, i Eva Dorca, de l'Ajuntament de Mollet de Peralada.

Volants d'empadronament automàtics, amb Núria Caulas, dels ajuntaments de Vilabertran i Siurana; Carles Patiño, de l'Ajuntament de Llambilles, i Raquel Batlle, de l'Ajuntament de la Tallada.

Com està el meu ajuntament? Quadre de comandament amb David Roca, de l'Ajuntament de Breda; Imma Romo, de l'Ajuntament de la Jonquera, i Pau Solench, de l'Ajuntament d'Amer.
Classificació documental automàtica amb intel·ligència artificial, amb Cristina Reig, dels ajuntaments de Molló i Sant Miquel de Campmajor; Maria Ballús, de l'EMD de l'Estartit, i Marta Llauradó, de l'ajuntament de la Jonquera.

A continuació, s'ha fet el taller «Pensament actiu per a la resolució conjunta de problemes diaris», i Jordi Castanyer i Dani Rodríguez, de l'equip eMunicipis han presentat les novetats del servei.

El diputat Jordi Xargay ha recordat que «fa catorze anys que vam iniciar aquest servei des de la Diputació de Girona. El camí recorregut ha estat llarg i amb alguns entrebancs. A l'inici el vam enfocar des de la definició de procediments i la incorporació d'aplicacions informàtiques, i van passar uns anys fins que no ens vam adonar que la transformació digital anava més enllà d'això, que calia canviar hàbits i formes de treball. Va ser llavors quan vam participar en la construcció del model eSET».

La directora del Consorci AOC, Àstrid Desset, ha destacat que «eMunicipis acompanya en els itineraris de transformació digital els ajuntaments i ajuda al canvi en la manera de treballar transformant els processos per tal d'optimitzar-los i fer-los més eficients». «Cal conèixer i treballar les baules de la transformació digital: les persones, els processos, les tecnologies i les mètriques», ha afirmat.

La secretària-interventora de l'Ajuntament de Celrà, Mertixell Vargas, ha insistit en el fet que «eMunicipis és un projecte ben consolidat a les comarques gironines. El llenguatge comú, les eines i l'estructura comunes fa que qualsevol persona que arriba de nou a un ajuntament es pugui adaptar a la feina organitzativa de manera eficient i eficaç des del primer moment».

Actualment hi ha 171 ajuntaments adherits al servei eMunicipis.

Les comunitats d'aprenentatge són, per al diputat Xargay, un pas molt important per a la Diputació de Girona, ja que «obren la porta a oferir els serveis de manera diferent, posant directament el focus en el personal dels ajuntaments». I s'ha dirigit als participants per dir-los: «Volem que sigueu els protagonistes, que participeu des del moment zero de la creació d'un servei, construint-lo conjuntament amb nosaltres i entre vosaltres. Ens agradaria consolidar aquesta xarxa que som, eMunicipis, i fer-la créixer de manera que els ajuntaments en sigueu els protagonistes i que sentiu els serveis com a propis. I per fer-ho, volem aprofitar les noves tecnologies, la facilitat de reunir-nos telemàticament, la facilitat d'enviar missatges per Whatsapp o Telegram, i de disposar d'espais web de comunitats virtuals. I tot això sense oblidar dues coses molt importants: No podem oblidar les trobades presencials, com la d'avui o com altres sessions de treball que podem anar organitzant, i tampoc podem oblidar el volum d'informació i de feina que ja teniu actualment».
 

Contacte

Oficina de Difusió

comunicacio@ddgi.cat