El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha intervingut en l'acte, que ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa de Cultura
El Postgrau 2 en hisenda autonòmica i local: gestió econòmica avançada s'ha inaugurat aquest dimecres, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona amb la participació del president de la Diputació, Miquel Noguer. És la primera vegada que aquest postgrau es realitza a Girona i és la continuació del Postgrau 1 (finançament, pressupost i comptabilitat), que es va dur a terme també per primer cop a la ciutat del gener al desembre de l'any passat. Junts componen el MàsterHAL, el Màster en hisenda autonòmica i local de la Universitat de Barcelona, iniciat el curs 1987-1988 i únic en la seva especialitat a tot Catalunya.
A més de Miquel Noguer, també han participat en la inauguració Joaquim Solé Vilanova, director del postgrau, i Núria Josa, interventora de la Diputació de Girona. «A finals del 2017, i davant la manca de personal tècnic en l'àmbit econòmic municipal gironí, la Diputació de Girona va decidir fer un pas endavant i unir esforços amb la Universitat de Barcelona per traslladar cap aquí el MàsterHAL. L'experiència del Postgrau 1 no ha fet res més que reafirmar l'encert de l'aposta perquè ajudarà a pal·liar aquest dèficit i permetrà garantir la renovació que l'Administració local de Girona necessita i exigeix des de fa temps», ha remarcat el president de la Diputació.
El Postgrau 2, de gestió econòmica avançada, s'allargarà fins al març de 2021. Es tracta d'un postgrau d'aprofundiment dirigit sobretot a persones que acumulin un bagatge d'anys en l'Administració local o, com a mínim, hi hagin realitzat sis mesos de pràctiques. Hi ha 22 alumnes matriculats: dinou van fer l'any passat el Postgrau 1 a Girona i els altres tres són alumnes de Girona que el van realitzar a Barcelona.
Impartit en la seva totalitat a la Casa de Cultura, el postgrau disposa d'un preu de matrícula especial gràcies al suport financer de la Diputació de Girona, mitjançant el conveni subscrit amb la Universitat de Barcelona. El seu programa es vertebra en cinc grans mòduls: temes jurídics (règim local, contractació i recursos humans); ingressos locals i gestió tributària i de tresoreria; gestió pressupostària (comptable i de costos); control legal (financer i econòmic) i habilitats directives, codis ètics i organització.
Miquel Noguer ha subratllat també «la vocació d'aquests dos postgraus per no limitar-se a transmetre coneixements teòrics, sinó anar al moll de l'os i incidir molt en l'aspecte pràctic» i s'ha mostrat convençut que la relació entre la Diputació de Girona i la Universitat de Barcelona serà «de molt llarga durada». De fet, ja hi ha programada la segona edició del Postgrau 1, de cara al 2022.