La Diputació de Girona segueix desplegant la campanya «Ajudem-nos! Triem productes i serveis d'aquí», ara donant suport específic al sector de la restauració i l'hostaleria, amb la versió «Triem gastronomia d'aquí», que se centra en establiments que obren en la fase 1 del desconfinament.
La campanya, impulsada per la Diputació de Girona amb el suport de productors, petits empresaris i comerciants (sectors primari, secundari i terciari, respectivament) davant els reptes actuals derivats de la crisi econòmica de la COVID-19, es bolca a donar visibilitat als establiments de restauració i hostaleria que ara reprenen l'activitat.
Per a la reobertura, aquests establiments han de complir les condicions següents:
- Poden acceptar comandes, que es poden fer al mateix establiment, per telèfon o per Internet.
- Han de tenir un espai habilitat i degudament senyalitzat perquè els clients recullin les comandes i efectuïn el pagament.
- Es recomana fer el pagament amb targeta.
Es permet l'obertura de les terrasses a l'aire lliure:
- L'ocupació màxima ha de ser del 50 % de les taules.
- La distància entre les taules ha de ser de 2 metres.
- Hi ha d'haver un màxim de 10 persones juntes, respectant la distància mínima de seguretat.
- No es pot consumir dins dels locals.
- L'establiment ha de tenir un dispensador de gel hidroalcohòlic a l'entrada, a disposició dels clients.
- Cal netejar i desinfectar les taules i les cadires entre un client i un altre.
- S'ha de prioritzar la utilització de tovalles d'un sol ús.
- Cal eliminar productes d'autoservei, com setrilleres i portatovallons, i s'ha d'evitar la utilització de cartes d'ús comú.