Notícies

Visa pour l'Image torna a la Casa de Cultura

Foto : Albert PIñeira, durant la seva intervenció, entre Albert Johé, André Bonet i Aminda Queralt.

L'equipament cultural de la Diputació de Girona presenta dues exposicions dels prestigiosos fotoperiodistes David Burnett i Olivier Föllni

Albert Piñeira: «Necessitem un fotoperiodisme independent i compromès, que no només ens ajuda a entendre què passa al món, sinó també a prendre'n consciència»

La Casa de la Cultura de la Diputació de Girona ha presentat avui dues exposicions dels fotoperiodistes David Burnett i Olivier Föllni, organitzades pel Centre International du Photojournalisme de Perpinyà, Visa pour l'Image, amb la participació de la mateixa Casa de Cultura i d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. 

Les mostres «Savieses de la humanitat, fotografies d'Olivier Föllmi» i «A qui dius vell? Fotografies de David Burnett» es podran visitar des d'avui fins al 29 de juliol i del 22 d'agost al 23 de setembre.

En la presentació, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha celebrat la «cooperació transfronterera entre la Catalunya del Nord i la Catalunya del Sud que ha fet possible la mostra», que «demostra el compromís amb la cultura, en el present i, sobretot, de cara al futur» de les institucions implicades.

Sobre les dues exposicions, Albert Piñeira ha explicat que representen, per una banda, «una mirada oberta al món i a conèixer cultures diferents» i per l'altra, el paper de l'esport «com a mitjà d'integració social que no té edat».
«Quan creiem que la humanitat evoluciona sempre a millor, la realitat a les portes de casa ens mostra que això no sempre és així», ha assenyalat el vicepresident segon. «Per això necessitem més que mai un fotoperiodisme independent i compromès, que no només ens ajuda a entendre i explicar què passa al món, sinó que també ens ajuda a prendre'n consciència. I prendre consciència és el primer pas per actuar», ha conclòs Albert Piñeira.

«Savieses de la humanitat» consta d'imatges captades per Olivier Föllmi en viatges per l'Himàlaia, el Tibet, la Xina, el Japó, l'Índia, Àfrica i Amèrica, caracteritzades per la mirada humanista del fotògraf francès i el seu interès per la diversitat cultural. «A qui dius vell?», del veterà fotoperiodista nord-americà David Burnett, mostra instantànies d'esportistes d'entre 55 i 99 anys que participen en competicions al seu país.

Els participants

Han participat també en l'acte André Bonet, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Perpinyà; Jacqueline Carrère, vicepresidenta de l'associació Visa pour l'Image; Nicolas Petit, comissari de les exposicions i gerent de les col·leccions de l'associació Visa pour l'Image; Denis Saez, director de Cultura de l'Ajuntament de Perpinyà; Aminda Queralt, secretària de l'associació Visa pour l'Image; Virginie Santiago, responsable de col·laboracions de l'entitat, i Albert Johé, director en funcions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

El Centre International du Photojournalisme va ser creat el 2015 per l'associació Visa pour l'Image, l'entitat que organitza el Visa pour l'Image de Perpinyà, considerat com el principal festival de fotoperiodisme del món. 
La Casa de Cultura de la Diputació de Girona col·labora regularment amb l'associació Visa pour l'Image, i ha exposat altres mostres amb el segell del festival perpinyanenc.