Notícies

El vicepresident segon, Albert Piñeira, participa en la presentació del MOT 2022

Foto : El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, durant la roda de premsa.

El festival literari tindrà lloc el mes de març a Girona i Olot amb el tema «Literatura i ruralitat» i destacats escriptors convidats, locals i internacionals

Albert Piñeira ha celebrat que el festival abordi una literatura «dels marges i de la perifèria», i ha constatat que la creació literària en un context rural és «d'alta qualitat i exportable» 

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la roda de premsa de presentació del programa definitiu del Festival MOT 2022, que tindrà lloc del 7 al 22 de març a Girona i Olot, i que aquest any té com a tema «Literatura i ruralitat».

Albert Piñeira ha recordat que la corporació sempre ha estat «molt satisfeta» de col·laborar en un festival que «apropa la literatura als ciutadans i fomenta la lectura» i que se situa «en la primeríssima línia del panorama literari català». 

Quant al fil conductor de l'edició d'enguany, Albert Piñeira ha celebrat que el festival doni veu a una literatura «dels marges i de la perifèria», en una demarcació que «està feta bàsicament de municipis petits». En aquest sentit, ha constatat que l'activitat cultural i la creació literària en un context rural no només són possibles, sinó que el resultat és «d'alta qualitat i exportable», tal com demostra l'edició d'enguany del MOT.

El MOT, que arriba ara a la vuitena edició, és un festival de divulgació literària d'abast nacional que se centra en converses amb destacats autors nacionals i internacionals sobre un tema concret. L'organitzen els ajuntaments de Girona i Olot, amb la participació de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Una quarantena d'autors convidats

Al MOT 2022 hi participaran una quarantena d'escriptors, entre els quals n'hi ha cinc d'estrangers: l'argentina Selva Almada, el xilè d'ètnia maputxe Elicura Chihuailaf, l'italià Paolo Cognetti i la mexicana Fernanda Melchor, a més del xinès Yan Lianke, que hi assistirà virtualment. De l'àmbit estatal seran al MOT Miren Amuriza, Xuan Bello, María Sánchez i Olga Novo.

Pel que fa als autors en català, el festival comptarà amb la presència de Jordi Arnan, Anna Ballbona, Eva Baltasar, Carles Belda, Núria Bendicho, Pep Coll, Pep Divins, Raül Garrigasait, Carlota Gurt, Teresa Ibars, Miquel Martín, Gabi Martínez, Ramon Mas, Joan Francesc Mira, Maica Rafecas, Llucia Ramis, Toni Sala, Francesc Serés, Joan Todó, Adolf Beltran, Jordina Biosca, Mita Casacuberta, Rosa Cerarols, Anna Guitart, David Guzman, Brenda Navarro, Joan Nogué, Manel Ollé, Toni Orensanz, Ricard Planas, Montserrat Serra, Txalo Toloza-Fernández, Eva Vàzquez i Àgueda Vitòria.

En l'acte de presentació han participat també el vicealcalde de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Quim Ayats; l'alcalde d'Olot, Josep Berga; el delegat de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calatayud; les codirectores del festival, Glòria Granell i Judit Badia, i les comissàries, Maria Bohigas i Roser Vernet.