Notícies

Lliurament del Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, que patrocina la Diputació de Girona

Foto : Lliurament del Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, que patrocina la Diputació de Girona

L'escriptor i professor universitari valencià Antoni Martí Monterde ha estat el guanyador de la sisena edició del Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, que patrocina la Diputació de Girona. El jurat d'experts li ha concedit el guardó d'assaig inèdit pel seu treball «Walter Benjamin. Una autobiografia de la modernitat».

Li ha entregat el premi la diputada i alcaldessa de la Jonquera, Míriam Lanero, en un acte que ha tingut lloc aquest dijous a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, en el marc del 9è Col·loqui Internacional Walter Benjamin.  

«Col·laborem amb el premi perquè és una oportunitat de seguir contribuint a la recerca i a la divulgació; en aquest cas, amb tot el que té a veure amb l'obra i el pensament d'aquest filòsof alemany que va trobar la mort a Portbou fugint dels nazis», ha destacat Míriam Lanero, que ha afegit: «El guardó se celebra cada dos anys; per tant, ja han passat dotze anys des que es va crear. I això ha estat possible gràcies a un esforç conjunt de les institucions, però també de persones del món acadèmic i científic que s'hi han implicat».

En l'acte, també hi han assistit Maximiliano Fuentes, director de la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili de la Universitat de Girona, i Miquel Aguirre, director del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME), entre d'altres. 

El premi, biennal i amb una dotació de 4.500 euros, el convoca el Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME) amb la col·laboració de la Diputació de Girona.