Notícies

Visita institucional del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a Portbou i Colera

Foto : Fotos: M. Artalejo

Els dos municipis de l'Alt Empordà van ser els més afectats per l'incendi forestal del passat mes d'agost a la zona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit amb els alcaldes de Portbou i Colera, Gael Rodríguez i Lluís Bosch, respectivament, per conèixer-ne les necessitats i els projectes de present i futur. Es dona la circumstància, a més, que aquests dos municipis de l'Alt Empordà van ser els més afectats pel foc que aquest estiu va cremar 573 hectàrees en aquella zona. 

A Portbou, el president de la Diputació de Girona s'ha trobat amb l'alcalde, Gael Rodríguez, i altres regidors a les dependències de l'Ajuntament. Allà han avaluat els efectes de l'incendi forestal i en quina mesura l'ens supramunicipal els pot ajudar.

En paral·lel, també han parlat de la gestió de l'abastament d'aigua en alta del municipi, que a partir d'aquest diumenge, 1 d'octubre, assumirà el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, ens que presideix Miquel Noguer. Aquest traspàs de competències també inclourà la titularitat d'instal·lacions com l'embassament de Portbou. 

En la instal·lació, s'hi invertiran en els propers anys més de dos milions d'euros, en fons propis i ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per millorar-ne l'estat. De moment, ja s'estan redactant els projectes de rehabilitació dels desguassos de fons, d'auscultació i reparació del cos de la presa i de les connexions del sistema d'abastament en alta.

El Consorci d'Aigües també assumirà aquest diumenge l'abastament en alta de Colera. El president, Miquel Noguer, s'ha trobat amb l'alcalde i vicepresident segon de l'ens, Lluís Bosch, a la sala polivalent del municipi. Des d'allà, han pogut veure part de la superfície cremada i la proximitat amb les zones habitades de Colera. També han aprofitat per parlar de temes relacionats amb el municipi.