Notícies

Miquel Noguer, en la presentació de la Medalla dels Campions i Campiones de la UFEC a Palau de Santa Eulàlia

Foto : Miquel Noguer, en la presentació de la Medalla dels Campions i Campiones de la UFEC a Palau de Santa Eulàlia

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest migdia en la presentació de la Medalla de Campions i Campiones de la temporada 2021-2022, que ha tingut lloc a Palau de Santa Eulàlia. El guardó, impulsat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), s'atorga des de 1999 a tots els campions de Catalunya en categoria absoluta.

En l'acte, també hi han intervingut l'alcalde de Palau de Santa Eulàlia, Xavier Camps; el president de la UFEC, Gerard Esteva, i l'artista i escultor Gabriel Sanz, encarregat del disseny de la medalla d'enguany. També hi han assistit el diputat d'Esports, Jordi Masquef, i representants de diferents entitats de les comarques gironines, així com de diferents federacions. 

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona ha destacat la tasca que porta a terme la UFEC "per fer créixer l'esport federat i per assessorar els clubs de tot el país". En l'actualitat, l'organisme, que va néixer el 1933, aplega més de setanta federacions del país. 

A més, ha posat en valor aquesta unió de cultura i esport per crear cada any aquesta medalla que "simbolitza el reconeixement a la lluita, l'esforç individual i col·lectiu i la voluntat de superació que han de mostrar per força els esportistes per arribar al cim" i que "permet també donar a conèixer artistes i localitats d'arreu del territori, com en el cas d'avui de Gabriel Sanz i Palau de Santa Eulàlia". 

Gabriel Sanz, arrelat des de fa temps a la localitat alt-empordanesa, ha explicat el procés de creació de la medalla i el seu significat: evoca el principi dinàmic de moviment, que mostra l'esforç de l'esportista com a ofrena; un cercle de llum per a qui aconsegueix la victòria sobre els altres, després d'haver-se vençut ell mateix. Cada any, es reparteixen mil set-centes rèpliques de la medalla a les diferents federacions. 

Homenatge a Ramon Basiana

Durant l'acte, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Ramon Basiana, que va morir ahir a la Vall d'en Bas als seixanta-tres anys, després d'una llarga malaltia. Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge des del 2002, ha estat un dels grans directius de l'esport català en les dues darreres dècades. També era vicepresident de la UFEC, que li havia atorgat fa unes setmanes la seva màxima distinció.