Notícies

Miquel Noguer visita Albons i comprova les millores fetes a l'edifici de l'Ajuntament

Foto : Miquel Noguer visita Albons i comprova les millores fetes a l'edifici de l'Ajuntament

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat aquesta tarda Albons i ha comprovat les reformes que s'han fet a l'edifici de l'Ajuntament i que han permès millorar-ne l'accessibilitat, amb la creació d'una rampa per a persones amb mobilitat reduïda. També s'ha arranjat una part de l'estructura de l'equipament i se n'han habilitat dos espais nous: un arxiu i una sala polivalent. La Diputació ha col·laborat en aquestes reformes amb 68.811 euros. 

Un nou centre amb l'obra de Pujolboira 
Acompanyat de l'alcalde, Joan Hostench; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i de tres regidors del municipi, Miquel Noguer també ha visitat l'església d'Albons i, en concret, el mural que Ramon Pujolboira (1949-2019) va pintar a l'absis inspirant-se en el Sant Sopar. La peça, que integra el paisatge del Montgrí i del Ter, és un gran llenç elaborat amb pintura acrílica, adossat en una estructura de fusta muntada sobre la paret. Justament, l'Ajuntament d'Albons està treballant per crear un centre que aculli una exposició permanent de l'obra de Pujolboira, que va estar molt vinculat al municipi perquè hi va viure durant dècades. El president de la Diputació s'ha compromès a col·laborar per fer-ho possible. Es preveu que l'espai se situï al local del centre cultural. 

Relleu a l'alcaldia
Justament, dimarts vinent, 15 de juny, Joan Hostench deixarà de ser alcalde d'Albons, després de deu anys al capdavant de l'Ajuntament. Passarà el relleu al fins ara regidor Josep Ramon Llavero, fruit d'un acord entre tots dos. Joan Hostench continuarà vinculat a l'Ajuntament com a regidor.