Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, assisteix al lliurament dels premis Bonastruc ça Porta, dedicats enguany a la COVID-19

Foto : Autoria: Toni Vilches

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, també va ser present en l'acte

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va assistir aquest dijous a la tarda al lliurament dels premis Bonastruc ça Porta, organitzats pel Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG). A l'acte també hi va ser present la vicepresidenta tercera de la Diputació i presidenta de Dipsalut, Maria Puig.

Aquesta cinquena edició té la COVID-19 com a eix principal i vol posar èmfasi en la gestió que ha realitzat els metges i metgesses de les comarques gironines durant la pandèmia. Els premis es van concedir el passat mes de juliol a tres col·lectius de l'àmbit sanitari de la demarcació. Tanmateix, a causa de la situació d'emergència generada per la COVID-19, no ha estat fins ara que s'han pogut lliurar.

En l'acte de dijous es va entregar, en concret, el guardó del premi al col·lectiu de metges i metgesses d'atenció primària de la regió sanitària de Girona. Els centres d'atenció primària han estat a primera línia de la crisi sanitària. Des del primer moment de la pandèmia, s'hi han atès nombrosos pacients amb la malaltia. A més, s'han encarregat del servei assistencial a domicilis particulars o a residències, entre d'altres. Per això, aquest guardó ha volgut reconèixer-los el compromís amb la ciutadania i amb la seva professió. Carme de Castro i Pep Figa, metges de família del CAP de Montilivi i de Cassà de la Selva, respectivament, van ser els encarregats de recollir-lo. Josep Vilaplana, president del COMG, els en va fer el lliurament.

Dijous vinent, 25 de març, es lliurarà el segon guardó als metges de l'àmbit hospitalari. El tercer premi, al col·lectiu de voluntaris que van respondre a la crida del COMG a l'inici de la crisi sanitària, ja es va lliurar en una breu trobada a l'estiu.

L'acte, que va conduir el periodista Josep Puigbó, també va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Salut, Eva Palau, i el gerent de la regió sanitària de Girona, Miquel Carreras, entre d'altres autoritats.

Els premis Bonastruc ça Porta tenen lloc anualment des de l'any 2016. El seu objectiu és reconèixer la trajectòria professional del col·lectiu de metges i el treball conjunt d'equips assistencials a les comarques gironines.