Notícies

Els boscos de ribera, tema central d’una jornada a la Casa de Cultura

Foto : Foto: Martí Artalejo

Els boscos de ribera varen protagonitzar ahir una jornada de debat a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. L’esdeveniment, que portava per nom «Confluència d’usos al bosc de ribera», va servir per realçar aquest tipus de bosc i per estudiar solucions a possibles conflictes amb els usos dels àmbits adjacents: espais urbans, periurbans i agraris. A més, es varen donar a conèixer propostes de gestió i conservació, i es varen destacar les possibilitats de la custòdia del territori.

Hi varen participar, entre d’altres, Lluís Costabella, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, i Jaume Vicens, subdirector general de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Costabella va destacar que «les administracions hem de fomentar la resiliència dels boscos de ribera perquè contribueixin a protegir els nostres rius de les pertorbacions naturals i antropogèniques a què estan sotmesos, i des dels diferents àmbits (públic i privat) hem de cercar punts d’entesa per afavorir uns usos dels boscos de ribera compatibles dins un marc de sostenibilitat ambiental».

Varen assistir a la jornada una seixantena de persones, la majoria de les quals són tècnics de medi ambient d’administracions municipals i supramunicipals, tècnics d’entitats ambientals (especialment de custòdia del territori), propietaris, personal d’administració i empreses que treballen en contacte amb rius i zones humides, estudiants i públic general interessat en temes de conservació de la natura.

La  jornada, que va comptar amb diverses ponències i una taula rodona, va ser organitzada, amb el suport de la Diputació de Girona, pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la Xarxa de Custòdia del Territori i el Centre Ibèric de Restauració Fluvial, Wetlands International i la Comissió Europea.