Notícies

Inicien les obres de rehabilitació del monestir del Sant Sepulcre de Palera

Foto : Inicien les obres de rehabilitació del monestir del Sant Sepulcre de Palera

Aquest projecte forma part del conveni signat entre la Generalitat i la Diputació per recuperar i promocionar cinc monuments destacats de les comarques gironines. Té un pressupost global de cinc milions d’euros, repartits a parts iguals, un milió dels quals es destina íntegrament a restaurar el Sant Sepulcre de Palera.

L’edifici, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, és un antic priorat benedictí que va ser construït a finals del segle XI com a lloc de peregrinació. De tot el conjunt, només se’n conserva l’església, una torre gòtica i els murs de l’aula capitular de l’antiga comunitat benedictina.

Els treballs, que ja s’han iniciat, consisteixen en les obres de restauració i conservació de tot el conjunt monàstic. Un cop s’hagi rehabilitat tot el conjunt del monestir, s’ha previst que s’hi organitzin activitats culturals i que s’hi instal·li una hostatgeria. S’ordenarà el pati de l’antic claustre i s’ampliarà el restaurant, la cuina i el nombre d’habitacions.

Aquestes obres estan finançades per INCÀSOL en un 50 % i la resta, per l’Ajuntament de Beuda, subvencionat per la Diputació de Girona i el Programa Romànic Obert de “la Caixa”.