Notícies

La XIX edició del Festival Inundart arranca aquest divendres a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El diputat i vicepresident de la Diputació Jordi Camps ha intervingut en la presentació

La nova edició de la mostra, un espai intergeneracional per a artistes de 18 a 75 anys en què les fronteres es dilueixen entre creació i públic

La dinovena edició del Festival Inundart se celebrarà des del 24 de maig fins al 29 de juny en diversos espais i equipaments culturals de la ciutat de Girona. En la celebració del festival, com a novetat, a més de gaudir de disciplines artístiques com l'art sonor, els recorreguts sensitius, performances i exposicions d'arts visuals, s'aposta per una jornada amb professionals de les arts visuals i un taller de recursos per al finançament de projectes artístics.

A la roda de premsa de presentació d'aquest dimecres, hi han assistit Jordi Camps, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Joaquim Ayats, segon tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Amadeu Breva, coordinador territorial de Joventut, en funcions, de la Generalitat de Catalunya a Girona; Raquel Moron, coordinadora del Festival Inundart, i Albert Johé, coordinador de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Any rere any, Inundart es consolida com un referent destacat en les arts visuals, defensant l'art i la creativitat com a pilars fonamentals per al desenvolupament cultural i social de la ciutat de Girona. Per mitjà del festival es fomenta una plataforma d'expressió i intercanvi per a artistes de diverses edats, des de joves talents fins a artistes veterans; les fronteres entre la creació i l'espectador es difuminen i es crea una atmosfera d'interacció i participació que enriqueix l'experiència artística. 

A més, al llarg d'aquests anys Inundart ha teixit un seguit de col·laboracions amb diverses entitats i projectes, incloent-hi Art per Tot, la menció especial, la residència artística al Bòlit, els centres cívics de la ciutat de Girona, instituts i escoles d'art, la Fundació Valvi i la Fundació Fita, així com el Projecte Transfronterer. 

Durant aquests mesos de maig i juny hi participen un total de 26 artistes amb 24 propostes: una selecció de participants de la convocatòria oberta, a la qual es van presentar 200 projectes del sector de les arts visuals contemporànies. Amb un programa variat, Inundart proposa una sèrie d'activitats culturals i formatives que transformaran els carrers i espais culturals de Girona en un espai d'exhibició i reflexió. 

El festival s'emplaçarà a localitzacions del centre de la ciutat de Girona com la rambla de la Llibertat, el Punt de Trobada i la plaça de la Volta d'en Rosés, i també a diversos equipaments culturals de la ciutat com la Casa de Cultura, la Fundació Valvi i el Museu d'Història de Girona (la carbonera, la cisterna i el refugi antiaeri). Com cada any, la mostra es convertirà en una cita ineludible per a tots aquells amants de l'art i la cultura a la ciutat que busquen una experiència única i immersiva.

Jornada amb professionals i taller formatiu com a novetats
Com a novetats, la dinovena edició d'Inundart aposta per una jornada amb professionals de les arts visuals i un taller formatiu per desenvolupar recursos financers per a projectes d'arts visuals.

Enguany, amb l'objectiu de fomentar col·laboracions professionals, generar sinergies i promoure el treball en xarxa per millorar les condicions dels artistes d'arts visuals, Inundart planteja la creació d'un espai de trobada amb professionals destacats en aquest camp, procedents de les plataformes culturals que promouen la creació, la producció i l'exhibició de propostes artístiques contemporànies.

En la jornada amb professionals de les arts visuals es facilitarà un espai de diàleg i col·laboració, on les diferents plataformes, entitats o sales d'exhibició puguin presentar les seves iniciatives, línies de treball i objectius. A més, s'exploraran les oportunitats per a la creació de sinergies i treball en xarxa. Això pot incloure la possibilitat de coproduccions entre les diferents entitats, l'ampliació d'espais expositius per a artistes visuals, la implementació de programes de difusió conjunta o altres formes de col·laboració que puguin beneficiar tots els participants.

Pel diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, «és tasca de tots generar espais de diàleg i col·laboració, on les diferents plataformes, entitats o sales d'exhibició puguin presentar les seves iniciatives, línies de treball i objectius». I ha afegit: «En definitiva, el festival és un punt de trobada que ha de permetre no només establir vincles més forts entre els professionals de les arts visuals i les plataformes culturals, sinó també identificar oportunitats concretes per a la cooperació i el creixement mutu en el marc de la cultura contemporània. I en això la Diputació de Girona ja té experiència, amb la creació de l'Espai de Mostra dins el Pati Cultural que acabem de celebrar aquest cap de setmana, també aquí a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona».

Més informació: Inundart - Festival Inundart
 

Documentació