Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, assisteix a la segona edició dels Premis Generalitat Girona

Foto : Fotos: Generalitat a Girona. 

La Generalitat de Catalunya a Girona ha reconegut Pepita Perich, la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà i la Fundació Girona Est en la segona edició dels Premis Generalitat Girona, que ha tingut lloc aquest divendres al vespre a l'Auditori Josep Irla. 

L'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el conseller de Recerca i Universitats, en funcions, Joaquim Nadal, i la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, a més de representants de la vida institucional i social de la demarcació. 

El guardó Josep Irla i Bosch, al gironí o gironina de l'any, de reconeixement a persones per la seva trajectòria rellevant i destacable, professional o vital, s'ha lliurat a Pepita Perich en reconeixement de la seva trajectòria professional durant més de quaranta anys dins de la Fundació Ramon Noguera, de la qual és la directora gerent des de l'any 1987. 

En aquests anys de trajectòria Perich ha treballat per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i ha promogut una societat gironina més solidària, justa i inclusiva, participant activament en la vida de la ciutat de Girona i la comarca del Gironès.

S'ha lliurat el guardó Isabel Vila i Pujol a la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà. Aquest premi vol reconèixer iniciatives empresarials que hagin destacat pel fet de fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social, amb un alt grau d'impacte positiu en la qualitat de vida de les persones a les comarques gironines.

La Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà es va crear l'any 1990 i compta amb 37 granges petites i mitjanes de caràcter familiar. Treballa pel desenvolupament i la innovació a partir de l'aplicació de la responsabilitat social corporativa, que busca fer de l'entitat un projecte sostenible econòmicament, socialment i mediambientalment a mitjà i llarg termini. 

Finalment, la Fundació Girona Est ha rebut el guardó Aurora Bertrana i Salazar, que reconeix projectes socials que fomenten l'equitat i la igualtat a la demarcació de Girona. La Fundació Girona Est vol donar a conèixer el barri amb l'objectiu d'oferir als nens i nenes de Girona Est les mateixes oportunitats que la resta d'infants de la ciutat. L'entitat centra l'acció en els valors humans, els hàbits saludables i de vida, a més de contribuir a fer atractiva Girona Est a la resta de la ciutat. 

Els guardons que s'han entregat als premiats han estat unes reproduccions de l'escultura del Tors de Venus, d'Aristides Maillol.

L'acte de lliurament dels guardons de la segona edició dels Premis Generalitat Girona ha comptat amb l'acompanyament musical de Les Anxovetes, grup d'havaneres gironí íntegrament femení, i també amb la col·laboració de Multisignes, que han interpretat l'acte en llengua de signes catalana. 

Els Premis Generalitat Girona van néixer l'any passat amb la voluntat de reconèixer persones que, o bé des del seu àmbit professional, o bé des de la seva implicació en el teixit associatiu cívic, cultural o esportiu, han destacat pel seu esforç i els objectius assolits i han contribuït a millorar les comarques gironines.