Notícies

Onze restaurants participen de la nova guia de la Cuina de l'Empordanet

Foto : Onze restaurants participen de la nova guia de la Cuina de l'Empordanet

La diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, ha participat en la presentació de la guia de restaurants 2024-25

La Cuina de l'Empordanet ha presentat aquest dilluns al matí, a l'hotel Aigua Blava de Begur, la seva guia 2024/2025, en un acte que ha comptat amb la presència de la diputada de Girona Excel·lent i Mercats de la Diputació de Girona, Vanessa Peiró; la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull; i el president de la Cuina de l'Empordanet, Vicenç Fajardo; així com els caps de cuina i de sala dels onze restaurants que formen part d'aquest col·lectiu gastronòmic.

L'objectiu de la guia és donar a conèixer i promocionar els restaurants que integren el col·lectiu i facilitar la feina dels informadors turístics de la zona. La guia és la carta de presentació del col·lectiu, amb la qual es dona a conèixer quins són els restaurants membres de l'associació, es fa difusió de la informació bàsica de cada restaurant mitjançant la comunicació clara i accessible. 

La guia contribueix a crear una identitat de marca coherent, donant protagonisme als espais interiors i exteriors dels restaurants, així com a les fotografies conjuntes de caps de cuina i de sala. Aquesta decisió va en sintonia amb la línia de treball que està adoptant el col·lectiu de dignificar i donar més visibilitat a la feina que fa el personal de sala, així com posar-la a l'alçada del de cuina. 

La publicació, que s'ha editat en dues versions- una en català i francès, i l'altra en castellà i anglès-  serveix per donar a conèixer i promocionar els onze restaurants que integren el col·lectiu. A més, la  publicació de La Cuina de l'Empordanet també és una eina útil per als informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a totes les oficines de turisme de la comarca i altres punts d'informació. En aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada de cara als visitants i turistes sinó també per la gent local amb l'objectiu que gaudeixin dels establiments de més prestigi i renom del territori. 

A més a més, es pot llegir en un format digital i interactiu a https://www.flipsnack.com/CD8C9C5569B/guia-cuina-empordanet-2024/full-view.html

La diputada Vanessa Peiró ha assenyalat que «aquesta guia és una eina útil per donar a conèixer i promocionar els diferents establiments que conformeu l'associació. Una guia de restaurants per a tothom». 

«Tots som conscients que l'àmbit de la gastronomia és un eix molt important del sector turístic de casa nostra. La cuina de la demarcació de Girona és una referència mundial gràcies a la qualitat i diversitat dels productes; a la feina dels productors i al talent dels xefs i cuiners dels restaurants del nostre territori, com tots vosaltres», ha afegit la diputada. 

La guia de restaurants 2024/2025 de la Cuina de l'Empordanet és una publicació on amb informació de tots els restaurants i col·laboradors del col·lectiu. La podeu trobar en físic als restaurants de l'entitat o en digital al perfil de l'entitat.