Notícies

Nota informativa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Foto : Nota informativa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona lamenta i condemna els actes vandàlics produïts arran de mobilitzacions paral·leles amb motiu del Primer de Maig a la ciutat de Girona, amb pintades als espais públics i establiments del sector turístic, associacions del sector i establiments comercials. El missatge que es pretén expressar amb aquests actes deplorables és inacceptable, i malmet la imatge i la reputació de la destinació. 

El sector turístic representa a les comarques gironines el 19 % del PIB, i genera, per tant, una part significativa dels recursos que garanteixen la qualitat dels serveis de les nostres contrades. En particular, el sector del ciclisme a la ciutat de Girona ha permès dinamitzar el sector de l'hostaleria i del comerç, impulsant la desestacionalització turística i garantint l'activitat durant tot l'any. D'acord amb els estudis econòmics existents, l'impacte directe del ciclisme a Girona és de 25 milions d'euros, i de 10 milions l'indirecte. El turista vinculat al ciclisme és un visitant que es caracteritza per ser respectuós amb l'entorn i la població local, per valorar l'hospitalitat i la convivència, i per generar a la destinació que visita una elevada despesa durant la seva estada.  

El Patronat de Turisme treballa per la desconcentració i la desestacionalització de l'activitat turística, i vetlla per la cohesió del sector i la convivència entre residents i visitants. De manera estratègica, treballa el turisme esportiu i el cicloturisme perquè s'alineen amb el desenvolupament del nou model de turisme responsable i ètic de Catalunya. En aquesta línia, duu a terme accions de sensibilització adreçades als visitants, a través de les quals es transmeten valors de convivència i normes de mobilitat urbana i interurbana, i també divulga els valors del nostre territori, per mitjà de campanyes de comunicació i informació als agents vinculats al ciclisme. 

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona es reproven les actuacions del Primer de Maig per reivindicar mesures de regulació i ordenació en matèria turística.