Notícies

El Festivalot, el festival familiar de referència a Catalunya, tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny

Foto : El Festivalot, el festival familiar de referència a Catalunya, tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha intervingut en la presentació d'aquest festival, que es farà a l'Auditori de Girona, el Palau de Fires i el parc de la Devesa

S'hi podran veure concerts familiars de Miki Núñez, Figa Flawas, Stay Homas, Sara Roy o Les que Faltaband

Els Atrapasomnis, Landry, La Cosina o l'espectacle El monstre de colors són altres esdeveniments previstos a la gran festa de la música en família de Girona

Aquest matí s'ha presentat el Festivalot 2024, que tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i 2 de juny a l'Auditori de Girona, el Palau de Fires i el parc de la Devesa, amb una programació de concerts majoritàriament pensats per a les famílies. Els dos dies del Festivalot també inclouran, com en les edicions passades, una atractiva oferta de tallers, activitats diverses, serveis a les famílies i cultura popular.

A l'acte, hi han participat Jordi Camps, diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Quim Ayats, segon tinent d'Alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; els components del grup Els Amics de les Arts i promotors del Festivalot, Dani Alegret, Joan Enric i Ferran Piqué, i Rita Peré, directora del Festivalot.

Deu edicions després de la seva creació, el Festivalot arriba de nou aquest 2024, posicionat com un dels festivals familiars de referència a Catalunya. 

El Festivalot manté el seu projecte de ser un festival musical que vol apropar la música en directe a grans i petits. Per a molts nens i nenes, és el seu primer festival, i per a moltes famílies, la primera oportunitat de viure un festival de música plegats. 

Tots els concerts del Festivalot estan programats en horari diürn, i la seva durada, el repertori o el volum estan adaptats per als infants.

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat en la seva intervenció: «Des de la Diputació de Girona vam apostar des del primer moment, i ho continuarem fent, per donar suport a la tasca de difondre la música entre els més petits. També a través de la implicació de Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació, que ha col·laborat amb el Festivalot des del seu inici, posant l'accent en els infants en risc d'exclusió social. Perquè la música pot ser també un poderós element d'integració, per als nens i per a les seves famílies».

«El més important d'aquest festival és que contribueix a conrear l'afició a la música en els nostres infants. I això és clarament positiu per a ells, perquè els estimula, els fa interactuar, els ajuda en la seva formació com a persones, i contribueix al seu benestar i a la seva integració.»

 

Festivalot 2024

El Festivalot vol ser una oportunitat única de viure concerts en família. És per això que s'han programat dotze concerts amb un format familiar especial a l'Auditori de Girona. Les entrades, que tenen un preu de 4 a 14 euros, segons el nombre de concerts a què s'assisteixi, ja estan a la venda des de principis del mes de març al web del festival. De moment, ja s'ha venut un 70 % de l'aforament.

A l'Auditori de Girona, s'hi faran els concerts de Miki Núñez (concert familiar), Figa Flawas (concert familiar), Stay Homas (concert familiar), Soul & Funk (concert per a la primera infància), així com l'espectacle El monstre de colors. S'oferiran dues sessions de tots aquests actes.

Els concerts de Figa Flawas comptaran amb la col·laboració especial del cor Geriona infantil. I els concerts de Miki Núñez, amb la col·laboració especial del Cor Jove i Allegro del Conservatori Isaac Albéniz.

A finals d'abril s'anunciarà un nou gran concert familiar que tindrà lloc a l'Auditori de Girona.

El Festivalot manté gran part de la seva programació amb l'accés lliure. Aquest any, les actuacions i activitats es concentraran al Palau de Fires. En aquest espai es podran veure els concerts d'Els Atrapasomnis, Les que Faltaband, Al·lèrgiques al Pol·len, La Cosina, Landry o Sara Roy, entre d'altres.

A més, diversos centres escolars i escoles de música participaran al Festivalot 2024 amb actuacions i activitats.

Enguany, dins el Palau de Fires, les activitats musicals i de lleure es complementaran amb un espai comercial promogut per Fira de Girona, el Festivalot Festa, d'accés lliure, que comptarà amb la presència de marques vinculades al públic familiar.

Documentació