Notícies

Reconeixement a la Diputació de Girona amb motiu dels 180 anys del Parc de Bombers de Girona

Foto : Fotos: M. Artalejo

La vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, ha recollit la placa commemorativa en el marc de la festa patronal dels bombers

L'Auditori de Girona ha estat l'espai triat enguany per a l'acte de lliurament de les medalles d'honor i les distincions pels serveis especials dels Bombers de la Generalitat de Catalunya de l'any 2023. Entre altres autoritats, hi havia el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, i la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas.

Aquest és un dels actes inclosos en el programa d'activitats amb motiu del 180è aniversari del Parc de Bombers de Girona, que es commemora aquest 2024. En aquest sentit, s'ha aprofitat per entregar una placa de reconeixement a les tres institucions a les quals han estat vinculats durant tot aquest temps (Diputació de Girona, Generalitat i Ajuntament de Girona). 

La vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, ha recollit la distinció, que han lliurat l'inspector en cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín; el sergent en cap del Parc de Bombers de Girona, Miquel Trulls, i el bomber de primera del Parc de Bombers de Girona Xevi Vilardell. 

En el decurs de l'acte, que coincideix amb la festa patronal del cos, s'han lliurat 334 medalles d'honor als membres dels bombers i 118 distincions per serveis especials realitzats pel personal de totes les regions d'emergència i les unitats de bombers. La presentació de l'esdeveniment ha anat a càrrec de l'expert en meteorologia Tomàs Molina.  

A l'exterior de l'Auditori, totes les autoritats i assistents a l'acte han pogut fer un recorregut per l'exposició de material i equipament del cos de bombers.