Notícies

Girona ret homenatge a les trenta-tres ambaixadores de les dotze edicions de la Jornada de l'Esport Femení

Foto : Girona ret homenatge a les trenta-tres ambaixadores de les dotze edicions de la Jornada de l'Esport Femení

L'acte ha tingut lloc al saló de descans del Teatre Municipal de Girona, amb la participació de la diputada Mònica Alcalà

La ciutat de Girona segueix amb la voluntat ferma d'obrir camí a l'esport femení. Amb aquest propòsit, l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona han organitzat conjuntament un acte d'homenatge a les trenta-tres ambaixadores que han donat suport a la Jornada de l'Esport Femení al llarg de les dotze edicions de l'esdeveniment.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la diputada d'Educació i Joventut de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà, han donat la benvinguda als presents a la trobada que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al saló de descans del Teatre Municipal de Girona. 

«L'esport femení té un potencial immens i, bona prova d'això, són aquestes ambaixadores. Es tracta d'esportistes que, en diferents modalitats esportives, competeixen o han competit a l'elit internacional o que fa temps que treballen amb la màxima dedicació per l'esport com a entrenadores o des de la gestió esportiva», ha explicat la diputada Mònica Alcalà.

I, en aquest sentit, ha afegit: «Siguin conegudes o no, és de justícia que els donem visibilitat, perquè poden exercir de referents i de mirall per a les generacions futures».

En l'acte també hi han participat la ideòloga de la Jornada de l'Esport Femení, Olga Praderas, i una representació de les ambaixadores de les passades dotze edicions, concretament les següents: Coral Vila Torrents (rugbi), Nuri Soler Busquets (patinatge), Nora Fernández Iniesta (gimnàstica artística), Laia Vives Clos (hoquei sobre patins), Judit Carmaniu de Batlle (gimnàstica rítmica), Isabel Sánchez-Aran (apnea), Montse Hugas Roura (gimnàstica artística), Mireia Hernández Luna (natació sincronitzada), Sara Bellapart Díaz (triatló) i Gemma Soy Juanola (natació).

A banda d'homenatjar les ambaixadores, durant la recepció també s'ha fet un reconeixement a la Jornada de l'Esport Femení, que ha complert dotze anys sense parar de créixer. I la trobada ha acabat amb un debat sobre la realitat de l'esport femení en què han intervingut les diverses ambaixadores presents a l'acte.

 

Dotze anys de la Jornada de l'Esport Femení de Girona

La Jornada de l'Esport Femení va néixer l'any 2013 gràcies a l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès. Des de la primera edició, l'esdeveniment ha anat incorporant cada any nous espais i entitats participants.

Mentre que el 2013 la proposta comptava amb 15 disciplines esportives per practicar a la plaça de l'U d'Octubre del 2017, a la plaça de Josep Pla i a la llera del riu Onyar, el 2024 es van oferir 25 disciplines esportives, a més de tallers i espais de formació i debat, que es van ubicar a les places de Salvador Espriu, de Francesc Calvet i Rubalcaba i de Catalunya, al passeig del General Mendoza i a la llera de l'Onyar. 

A partir del 2017, la Jornada de l'Esport Femení va crear la figura de l'ambaixadora amb la intenció de donar visibilitat a dones esportistes i aconseguir que les nenes tinguessin uns referents esportius amb els quals emmirallar-se.

El propòsit de l'esdeveniment és oferir a la ciutadania una sèrie d'actes, accions i activitats físiques i esportives que permetin fer visible l'esport femení i fomentar la pràctica esportiva entre les nenes, noies i dones

Documentació

Ambaixadores_JEF 21/03/2024