Notícies

Inauguració de l'exposició «Print3D. Reimprimir la realitat»

Foto : Fotos: CaixaForum Girona / Nordmedia

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha participat en la presentació de la mostra, al CaixaForum de Girona

L'exposició analitza el futur de la impressió en 3D, una tecnologia que reimprimeix la realitat 

Aquest dimecres s'ha inaugurat l'exposició «PRINT3D. Reimprimir la realitat» al CaixaForum Girona.

En la inauguració de la mostra, que es podrà veure fins al 25 d'agost, hi ha intervingut el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; la directora de CaixaForum Girona, Anna Colomer, i l'assessor científic de l'exposició, César García Sáez. 

L'exposició convida a fer un viatge pel present i el futur de la impressió en 3D, una tecnologia que sembla no tenir límits. Els visitants hi podran descobrir algunes de les seves propietats, com la versatilitat, la rapidesa o la sostenibilitat, i saber quin és l'abast de la revolució impulsada per l'ús d'aquesta tecnologia. 

La mostra analitza les possibilitats que ens ofereix la impressió 3D, una tecnologia essencialment col·laborativa i que suposa nous reptes en el nostre model productiu, ja que, gràcies a ella, diverses persones des de diferents llocs del món poden dissenyar i compartir els dissenys d'un producte que després es podrà imprimir localment.

Al llarg del recorregut es podran veure moltes aplicacions pràctiques en les quals ja s'utilitza la impressió en 3D, algunes d'elles en els camps de la medicina, la moda, la construcció o l'art. Aquesta tecnologia és cada dia més accessible i capaç de produir a escales i mides fins fa uns anys impensables. I, encara que sembli ciència-ficció, ja és una realitat la bioimpressió de teixits vius, o la construcció en un futur del primer habitatge lunar. 

Dividida en vuit àmbits temàtics, a través dels quals es podrà explorar la impressió en 3D in situ i entreveure escenaris d'un futur que cada cop sembla més proper, la mostra està composta per més de dues-centes peces impreses en 3D, acompanyades d'elements audiovisuals i múltiples mòduls didàctics perquè els visitants descobreixin aquest món i hi aprofundeixin.

Aquesta mostra permet aprofundir en una tecnologia ràpida, senzilla, econòmica i versàtil i explorar l'impacte de la impressió en 3D en la nostra societat. Així mateix, ens porta a preguntar-nos fins a quin punt transformarà el nostre dia a dia i què suposarà el seu ús, cada cop més extens, per al sistema productiu actual. 

Pel diputat de Cultura, Jordi Camps, «la tesi de l'exposició constata que la idea d'imprimir objectes tridimensionals s'ha fet realitat gràcies a la impressió en 3D, que, a partir d'un model digital, permet crear infinitat d'objectes físics. De fet convivim amb aquesta realitat encara que no en som gaire conscients».

«Per tot plegat, a la Diputació de Girona estem especialment satisfets de col·laborar-hi dins de la nostra tasca de dinamització i difusió cultural, i contribuir així a un acostament a l'època de la impressió en 3D», ha afegit Jordi Camps.